Societat

Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar amb bigues de ferro per garantir-ne la seguretat

És la conclusió de l’estudi encarregat pel consistori

Els tècnics municipals entraran la setmana vinent a l’edifici esfondrat, un cop aixecada la custòdia judicial

La diagnosi encarregada per l’Ajuntament de Badalona conclou que els pisos de l’illa del carrer Canigó necessitaran, per seguretat, reforçar-se amb bigues de ferro després d’identificar un patró comú a tots els immobles. L’Ajuntament donarà un termini als 440 propietaris dels immobles situats entre els carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc per fer les obres, que es podria flexibilitzar-se si es constata que el recent apuntalament amb fusta–que ha finançat el consistori–manté la finca segura, segons l’ACN. Es preveu que els tècnics municipals puguin entrar la setmana que ve a inspeccionar el bloc que es va esfondrar al febrer i va provocar la mort de tres persones, un cop s’ha aixecat la custòdia policial per part de la jutgessa que investiga el cas. El tercer tinent d’alcaldia i regidor de Territori, Daniel Garcia, es va reunir ahir al vespre amb la majoria de veïns afectats per fer un balanç de les actuacions i informar-los del resultat de la diagnosi i, per tant, de la necessitat d’un reforç amb bigues de ferro. Si algun veí es negués a fer les obres, s’exposaria a una sanció per incompliment de l’expedient de legalitat urbanística on s’estableix que cal fer aquest reforç per la seguretat de l’habitatge.

A reunió celebrada també es van exposar als veïns les accions que ha posat en marxa el consistori per ajudar-los en les reformes. D’una banda, s’oferirà als propietaris dels immobles una línia d’ajudes a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També hi haurà la possibilitat d’accedir a una línia d’ajudes per a assessorament jurídic i reclamacions d’assegurances a través de la Diputació de Barcelona. A més, s’està treballant amb el Gremi de Constructors per a què empreses certificades i especialitzades facin arribar les seves ofertes. La intenció del consistori és entregar els projectes de reforç a cadascuna de les comunitats, que poden, però, encarregar els seus projectes a títol individual seguint les ordres recollides a l’expedient urbanístic obert amb motiu de la crisi estructural de l’illa de cases.

A la trobada, però, no hi havia veïns dels número 7 i 9 del carrer Canigó perquè es farà una reunió específica amb aquest grup, segons fonts municipals. Després de l’aixecament de la custòdia policial de l’immoble, els tècnics municipals podran accedir-hi per avaluar-ne l’estat i començar un projecte conjunt per a la rehabilitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

700 aportacions ciutadanes per al futur parc de les muntanyes de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona