Societat

comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Hi ha 1.382 locals per quilòmetre quadrat, molt superior a Madrid (391)

El ‘Mapa comercial de capitals europees’ ha comptat més de 62.000 establiments actius a la capital catalana

Barcelona és la ciutat que té més densitat comercial d’Europa. S’han comptat 1.382 locals per quilòmetre quadrat, una xifra molt superior a la de Madrid (391), París (306), Lisboa (214), Londres (144), Milà (100) o Múnic (50). Aquesta és una de les conclusions del Mapa comercial de capitals europees, que acaba de donar a conèixer la direcció general de Comerç del Departament d’Empresa i Treball. L’estudi, encarregat pel govern català, s’ha fet a partir d’una anàlisi de la morfologia comercial de 7 grans ciutats del continent que sumen prop de 20 milions d’habitants.

Elaborat per Eixos.cat, el Mapa comercial de capitals europees posa de manifest que Barcelona, amb més de 62.000 establiments actius, és la ciutat comercialment més densa tant en establiments actius per quilòmetre quadrat (1.127) com en nombre d’establiments actius per cada 100 habitants (3,65). Així mateix, és la ciutat amb més botigues de roba i complements (4.195) i la segona en nombre d’establiments de restauració (5.698), només per darrera de Madrid (6.797).

Un eix comercial en 15 minuts

L’estudi ha calculat el percentatge de superfície urbana en què la població té accés a un eix comercial a menys de 5 minuts caminant (400 metres), i el resultat obtingut ha estat que el 49,1% de la trama urbana compleix amb aquest requisit d’excel·lència.

De totes les ciutats estudiades, només a Barcelona la totalitat de la població té accés a un eix comercial a menys de 15 minuts caminant (1.500 metres). Madrid només compleix aquest requisit en un 60%, París en un 34% i Londres en un 23%.

Pel que fa al nombre d’eixos comercials de primer ordre, el Mapa comercial de capitals europees constata que Madrid i Barcelona són les ciutats amb més eixos comercials de primer ordre (91 i 66 respectivament). S’entén per un eix comercial de primer ordre aquell que compleix els requisits següents: a) comptar amb 40 o més actius comercials; b) comptar amb almenys el 80% d’ocupació comercial, i c) comptar amb almenys el 30% d’establiments d’oferta no quotidiana.

La joia dels mercats

Les diferències entre capitals queden també manifestes pel que fa als mercats municipals. Barcelona compta amb 39 mercats municipals, molts dels quals reformats i plenament competitius. Aquesta oferta de producte fresc només és comparable en l’entorn europeu a la de Madrid (45 mercats) o Lisboa (25 mercats). Milà també té un nombre considerable de mercats municipals (21) mentre que, en la part baixa d’aquesta classificació, ciutats com Londres (8), París (5) o Múnic (4) tenen menys mercats municipals i menys establiments d’alimentació especialitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella