Societat

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va premiar ahir les investigadores de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona (UdG) Gemma Bartolí i Judit Pujol pels seus treballs de recerca. L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc ahir a la sala Prat de la Riba de la seu de l’IEC a Barcelona,

Bartolí va rebre el Premi IEC de la Secció Històrico-Arqueològica Manuel Milà i Fontanals d’Història Literària, ad honorem Josep Massot i Muntaner, pel treball Ramon D. Perés, crític literari, 1883-1913. Poètiques de la modernitat i literatura catalana. Bartolí continua actualment la línia de recerca del període treballat en el premi amb un projecte d’investigació sobre el teatre líric català que té el seguiment de Margarida Casacuberta, també membre de l’ILCC.

Judit Pujol va rebre la Menció honorífica del Premi IEC de la Secció Històrico-Arqueològica Manuel Milà i Fontanals d’Història Literària, ad honorem Josep Massot i Muntaner, pel treball Prudenci Bertrana, el caçador d’enyorances. Estudi periodístic (1896-1938). El treball presentat és el resultat de la tesi doctoral dirigida per Xavier Pla i Barbero i defensada el desembre de 2023 a la Facultat de Lletres de la UdG.

El Premi IEC de la Històrico-Arqueològica Manuel Milà i Fontanals d’Història Literària, ad honorem Josep Massot i Muntaner, dotat amb 3.000 euros, s’atorga des del 1947 a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació sobre història literària de les terres catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella