Societat

Activitat frenètica a les floristeries per deixar a punt totes les roses

El sector assenyala que el preu és similar al de l’any passat i que els complements són el que les encareix

A dos dies de Sant Jordi, els floristes treballen a contrarellotge per tenir-ho tot a punt per Sant Jordi. I és que el procés per deixar preparades totes les roses no és ràpid. Un cop es reben, s’han de desfullar i treure les espines una a una. Després, es talla la tija per hidratar la flor i se li posen els complements perquè quedi llesta per vendre. Precisament, aquesta decoració és la que n’encareix el preu. El gerent de Flors Laguarda a Santa Coloma de Farners, Eduard Maynegra, explica en declaracions a l’Acn que Sant Jordi és “el dia” i assenyala que han de “multiplicar-se” per poder arribar a temps. A la Jonquera, la responsable de Mosaic Floral, Sònia Pous, també admet que treballen “intensament” per tenir-ho tot a punt.

Cal tenir en compte que les roses arriben uns quatre dies abans de la diada a la floristeria. A partir d’aquell moment, s’inicia un procés de tractament de cadascuna de les flors per tal de mantenir-les “en perfecte estat” fins al 23 d’abril, per la diada de Sant Jordi. Cada rosa passa per les mans dels floristes que, després de desfullar-les i treure’n les espines, les hidraten i decoren amb diversos complements. Finalment, les mantenen amb aigua i en cambres frigorífiques per evitar que perdin qualitat.

“Hi ha una feinada per cada rosa que ens arriba”, assenyala Eduard Maynegra, gerent de l’empresa Flors Laguarda de Santa Coloma de Farners. De fet, els cinc treballadors que té a l’empresa aquests dies els dediquen a Sant Jordi. A la Jonquera, la gerent de Mosaic Floral, Sònia Pous, també fa dies que té l’equip bolcat en la diada. “Estem tots implicats, equip i família, per fer que aquest dia sigui impressionant”, explica, i afegeix: “Hi ha molta feina, però la recompensa val la pena perquè Sant Jordi és una diada emocionant”.

A Mosaic Floral ja fa dies que tenen “tots els adornaments a punt” per col·locar-hi les roses. Els preparen amb cura i cada any els renoven perquè volen que siguin “un tret diferencial” de la seva floristeria. Pous detalla que cada any repeteix amb una decoració que té forma de cor, però que innova amb la resta de creacions, tot i admetre que cada cop li costa més fer-ne de noves, sempre acaba trobant alguna idea artística per oferir per Sant Jordi. “El que sí que intento és tenir-ne sempre amb un drac i la senyera, perquè els clients ho busquen molt”, trasllada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto