Societat

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

Un dels promotors de la cultura popular gironina i extreballador de l’Ajuntament de Girona, Jaume Cruset i Ballart, serà el pregoner de les Festes de Primavera que comencen avui amb el llançament de coets i el Despertar del Petit Drac Major (a les 20 h, a la rambla de la Llibertat). L’Associació de Veïns i Veïnes del Carrer Argenteria-Rambla ha volgut fer un homenatge a Cruset, una figura cabdal de la ciutat en el món de la cultura popular i molt implicat en el Tarlà i les Festes de Primavera, així com en les diferents manifestacions festives que tenen lloc a la ciutat.

El pregó tindrà lloc demà, dia 20 d’abril, a les 12 h, amb la tradicional penjada del Tarlà. La quinzena de propostes de cultura popular i familiars que s’han programat per celebrar l’arribada de la primavera s’estendran fins al diumenge 28 d’abril.

Nascut a Figueres l’any 1959, Jaume Cruset i Ballart va començar a treballar a l’Ajuntament de Girona el 28 d’octubre de 1991, coincidint amb les Fires de Sant Narcís, i el 2024 s’ha jubilat. Des dels seus inicis ha estat el tècnic responsable de cultura popular i de les Fires, així com precursor de la recuperació de la Tronada de Festa Major i les Lluminàries de Fires. També va participar activament en la recuperació de la figura del Petit Drac Major de Girona l’any 2017, i en va ser el primer portador en la presentació d’aquesta figura durant la representació de la Consueta de Sant Jordi a la Catedral de Girona.

La seva trajectòria vital ha estat sempre vinculada amb la terra, en el seu sentit més ampli, tant en el món de la pagesia com en el de la cultura popular. Durant la seva trajectòria professional, Cruset ha treballat amb entitats com la Comissió de la Copa, els Diables de l’Onyar, la Fal·lera Gironina, la Baba Babarota, Caixa de Trons, QRambla, Escampillem o qualsevol entitat de cultura popular de la ciutat que li demanés ajuda i col·laboració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses