Societat

FIGUERES

Els Premis G! atorguen quatre guardons honorífics

Els divuitens Premis G! de turisme, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, s’han lliurat aquesta tarda al Teatre el Jardí de Figueres. L’acte ha comptat amb la presència de més d’un centenar de convidats, entre autoritats guardonats i representants del sector turístic gironí. Durant la cerimònia s’han entregat quatre guardons honorífics i quatre premis de comunicació turística.

Premis honorífics

En la categoria de guardons honorífics, s’ha lliurat el Premi Premi G! Josep Pujol i Aulí a Josep Ros i Pijoan, en reconeixement a la seva tasca com a fundador i propietari de Creuers Mare Nostrum, a l’Escala. Aquesta empresa va ser pionera a oferir experiències marítimes úniques per descobrir els valors naturals de la Costa Brava. També ha esdevingut la primera companyia de companyia de transport marítim de passatgers a obtenir la Carta Europea del Turisme Sostenible al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

El Premi G! Francesc Xiquet i Sabater s’ha entregat a l’Hotel Park Puigcerdà, una empresa familiar amb cinquanta anys de trajectòria en el sector de l’hostaleria ceretana i un establiment hoteler i gastronòmic amb una àmplia oferta de serveis de qualitat. L’organització en valora la seva implicació en la promoció turística del Pirineu de Girona.

El col·lectiu de dones emprenedores a la mar, de l’Associació de Centres Immersió de la Costa Brava, ha rebut el Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala. Aquest col·lectiu està integrat per Gemma Aymerich, Elisenda Giró, Erika López i Ana Mata, fundadores i directores de centres d’immersió, patrones d’embarcació i instructores de busseig amb una llarga trajectòria en el sector del submarinisme i les activitats aquàtiques.

Per últim, El Premi G! Especial Juli Soler i Lobo s’ha lliurat a Joan Juncà i Monteis, en reconeixement de la seva trajectòria i experiència professional en l’àmbit de la restauració a les comarques gironines, per portar a l’excel·lència l’ofici de cap de sala al Restaurant Ca l’Enric, de la Vall de Bianya, i per la seva vocació de servei, cultura de l’esforç, dedicació i estima pel territori.

Comunicació turística

El concurs de comunicació turística de les comarques de Girona és d’àmbit internacional, dels més ben dotats econòmicament a l’Estat espanyol, amb 12.000 euros, i amb un jurat professional que designa els treballs més destacats. En aquesta edició s’han presentat en diferents idiomes trenta-dos treballs, que han optat a les diverses categories, cada una dotada amb 3.000 euros.

El Premi G! Climent Guitart s’ha entregat a l’editorial francesa Petit Futé per la gran producció de continguts sobre la demarcació de Girona, la varietat de temàtiques tractades, la diversitat de materials publicats en diversos formats i plataformes i l’abast assolit d’usuaris.

El Premi G! al contingut més original i innovador se l’ha endut Kris Ubach per la per la publicació a la revista Viajar del reportatge La otra Costa Brava, per l’originalitat de la temàtica, per la qualitat redaccional dels textos i per mostrar una visió diferent de la Costa Brava.

El Premi G! a la millor experiència turística s’ha lliurat a Holger Bernert, pel reportatge Kataloniens wilde Küste, publicat en nombrosos mitjans de comunicació d’Alemanya, perquè exposa a través d’una ruta en autocaravana per la demarcació de Girona l’aposta de la destinació en l’àmbit de la sostenibilitat.

Per últim, el Premi G! a la millor experiència sostenible ha estat per a a la revista Descobrir per la publicació del reportatge Muntanyes infinites, centrat en el Ripollès i que forma part del dossier ‘Escapades a la neu’. Se’n destaca la seva promoció del turisme actiu i respectuós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses