Societat

La 40a Fira de Primavera assoleix nou rècord amb 34.000 visitants

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha tancat aquest diumenge la quarantena l’edició assolint un nou rècord de visitants. Durant tot el cap de setmana, més de 34.000 persones han passat pel certamen, que ha tornat a convertir el poble en l’aparador del món agrícola i comercial de les comarques gironines. L’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, ha destacat que la Fira és “un referent” que ara, més que mai, permet “reivindicar la importància de l’agricultura i del sector primari”. També ha agraït “la implicació” dels centenars de veïns i de voluntaris que, any rere any, fan possible la mostra. “És un èxit col·lectiu del poble”, ha subratllat. L’alcalde també ha volgut posar en relleu que, ara més que mai, el certamen permet demostrar “que la pagesia és necessària per al nostre dia a dia, perquè sense el món rural no hi ha futur”.

Dia pels concursos

Aquest diumenge, els plats forts del matí han estat els concursos morfològic de vaques de raça frisona i el de treball monogràfic de ramat i gos d’atura català. Tots dos se celebren des del naixement de la Fira Comarcal de Primavera.

Aquest 2024 la vaca que s’ha coronat com a gran campiona del 40è concurs morfològic ha estat una de jove: la Soca 65 Haniko de Can Soca de Calldetenes. Al concurs hi han pres part 67 caps de bestiar, entre vedelles, braves de 16 a 26 mesos, vaques joves i adultes. Han vingut de disset explotacions diferents de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, la Selva, el Maresme, la Cerdanya, Osona i la Noguera.

D’altra banda, el 40è certamen de gos d’atura català l’ha guanyat ’Willy’, del pastor de Riumors Josep Maria Bos. Aquest any, el concurs -amb forta presència femenina- ha portat participants de l’Empordà, el Pla de l’Estany, el Pallars i també de més enllà de Catalunya; en concret, de Bèlgica i d’Occitània.

Al matí, també s’han celebrat el concurs social d’enganxe, on els cavalls que tiraven els carruatges havien de fer un circuit prèviament marcat. A la categoria Llimonera -on és un sol cavall qui estira- s’ha imposat Jordi Sureda; i a la de Troncs -on en són dos- qui ha guanyat ha estat Alfons Sabater.

El diumenge s’ha completat amb altres activitats com el 9è torneig de bitlles catalanes, la 19a trobada d’intercanvi de plaques de cava, una exhibició de batre a l’antiga, una de doma natural i de volteig de competició o l’actuació de la colla gegantera.

Més de 50 activitats

La 40a Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha comptat amb un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions. El certamen ha mantingut la fórmula de combinar progrés i tradició a través de concursos, exhibicions, demostracions, estands empresarials i activitats diverses. Aquest 2024, també fent especial incidència a la situació climàtica.

Per commemorar l’aniversari s’ha fet l’exposició “N’hem fet 40!”, un recull fotogràfic que repassa la història del certamen. Organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Fires i Festes de Campllong, la Fira Comarcal de Primavera compta amb la col·laboració d’empreses, entitats i voluntaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses