Societat

societat

Retenen 69 bolivians al port de Barcelona per manca de visat vàlid

Els turistes viatjen al creuer MSC Armonia en ruta pel Mediterrani i que havia de partir cap a Còrsega ahir

Bolívia, que treballa per resoldre el conflicte, critica que la companyia no hagués comprovat la documentació a la sortida des del Brasil

Un grup de 69 bolivians sense un visat vàlid per entrar a l’espai Schengen està retingut en un creuer al Port de Barcelona, que per ara no pot continuar la seva ruta pel Mediterrani. Aquests passatgers, entre els que hi ha famílies amb nens, viatjen a l’MSC Armonia, que havia sortit des del Brasil. El ministeri d’Exteriors de Bolívia està treballant amb les autoritats espanyoles, el consolat i l’empresa per atendre el cas. Amb tot, Bolívia exigeix a MSC Cruceros una “solució immediata” perquè “la seva obligació era corroborar els documents d’ingrés i sortida a qualsevol destí” per “evitar aquest tipus d’imprevistos”. L’empresa ha assegurat que “els passatgers semblava que tinguessin documentació apropiada” quan van embarcar al Brasil. “Hem estat informats per les autoritats que els visats no són vàlids per a la seva entrada a la zona Schengen”, ha assegurat MSC en un comunicat. Com a conseqüència, aquests passatgers “no han pogut desembarcar a Barcelona, que era el seu destí final”. La resta de passatgers, més d’un miler, sí que han pogut baixar del creuer, segons fonts d’MSC.

A hores d’ara, el vaixell segueix al Port mentre totes les parts intenten trobar una solució a un “procés complex”, segons l’empresa. El vaixell havia de sortir aquest dimarts a les quatre de la tarda per continuar el seu viatge pel Mediterrani. De moment, aquest dimecres tenia una escala a Còrsega que no ha pogut fer i té visites previstes en altres ports com Civitavecchia i Venècia, entre d’altres, fins a acabar definitivament el viatge a Croàcia.

Fonts de la companyia asseguren que la resta dels viatgers que no poden continuar el creuer pel Mediterrani se’ls ha ofert baixar de nou a terra per seguir visitant Barcelona i que els ha posat a disposició diferents busos per traslladar-los al centre de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat