Societat

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola de Lleida

Les encarregades de tancar la nova edició de ’d’vines’ van ser Maria José Pérez i Rosa Zarza, del celler Vinya els Vilars

Maria José Pérez Ruiz i Rosa Zarza Gil, propietària i enòloga del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, de la DO Costers del Segre, van cloure dijous a la nit el cicle de maridatges ‘d’vines’ 2024, que consisteix en un seguit de sopars organitzats en el marc d’una campanya de promoció del talent femení al sector vitivinícola lleidatà. El certamen també inclou la promoció d’aquestes dones del vi de Lleida en tastos, exposicions, mitjans de comunicació i xarxes socials.

La directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells, i la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco, van participar en la vetllada, que es va fer al restaurant L’Espurna de Lleida, i van felicitar la iniciativa i destacar la gran quantitat d’impactes que les activitats de d’vines 2024 havien registrat tant als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Pérez i Zarza van casar la cuina de Jesus Gimena, xef de L’Espurna, amb alguns dels seus vins més emblemàtics com el Quim (100% macabeu), el vi rosat Nena (100% syrah), el Vilars negre (merlot i syrah)i el Tallat de Lluna ( un vi negre monovarietal de syrah i dos anys de criança bota).

La campanya “d’vines”, que organitza la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona, ha celebrat aquest 2024 quatre maridatges al restaurant L’Espurna i dos tastos de vins a Juneda i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, entre altres activitats. Ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, la DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida, Eschotur Lleida, Tastavins de Juneda i L’Espurna.

En aquesta edició, junt amb Pérez i Zarza de Vinya els Vilars (Arbeca) han estat protagonistes, Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré de Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), i Eva Carmona Bardella de El Vinyer (Fígols de Tremp).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot