Societat

Ascendeixen a 77 els casos de salmonel·losi a la casa de colònies

El nombre de persones afectades pel brot de salmonel·losi detectat a la casa de colònies de Viladasens (Gironès), la majoria nens d'entre 3 i 14 anys, s'eleva a 77, segons el Departament de Salut que creu que la causa podria ser el consum de truita de patates.

El departament de Salut ha informat avui que el nen de 6 anys que està ingressat en un hospital de la demarcació evoluciona favorablement i es preveu que sigui donat d'alta aquest cap de setmana.

Del total d'afectats, 31 casos corresponen a nens de 5 i 6 anys d'una escola de Girona i 18 casos a escolars de 3 a 6 anys d'una escola del Baix Empordà, els dos grups van estar a la casa de colònies els passats dimarts i dimecres. Els altres 28 afectats pel brot de salmonel·losi són 22 nens d'entre 5 i 14 anys, i 6 monitors d'un casal de Girona que també van passar en aquesta casa de colònies el cap de setmana del 12 i 13.

Les investigacions dels tècnics del Departament de Salut a Girona indiquen que el menjar sospitós per als grups que van estar els dies 15 i 16 seria el sopar de dimarts dia 15 i el sopar del dia 12 per als que van passar el cap de setmana a la casa. El menú que van consumir en els dos sopars estava format per una sopa, truita de patates, tomàquets i fruita o iogurt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona