Societat

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

El pendonista d’honor de Girona d’aquest any, Joan Alenyà Fugueras, ja té el penó a casa, estendard que custodiarà fins divendres, quan, a la tarda, el Maniple dels Manaies els recollirà al seu domicili per participar en la processó del Sant Enterrament.

El recorregut s’ha iniciat a les vuit del vespre a la seu dels Manaies, a l’església de Sant Lluc i ha passat per la plaça del Vi després d’avançar, a marxa lenta i picant amb les llances a terra, pel carrer de les Ballesteries i el carrer dels Ciutadans. Davant de l’Ajuntament han fet algunes de les tradicionals figures, com ara la roda o l’estrella. Són els moments en què els armats es van creuant entre ells després de desfer, provisionalment, la seva configuració. Posteriorment, ja desfilant a marxa ràpida, han passat per la plaça Catalunya i, més tard, han enllaçat amb el carrer Joan Maragall. Fins arribar al número 34 on els esperava el pendonista. Allà hi havien familiars, amics i polítics i un també una representació del Bisbat. I llavors, de tornada, cap a Sant Lluc, amb pujada i baixada per les escales de la Catedral. Aquesta el segon cop que es portava el penó a aquesta casa per ser custodiat. El primer cop va ser a l’any 1983, quan hi vivia Candi Jordan, el pendonista d’aquell any. Alenyà ha estat president dels Manaies del 1993 al 1998. Ha estat implicat amb l’entitat des de l’any 1972 i actualment és Optio de comandament.

La processó del Sant Enterrament és l’acte principal de la Setmana Santa a Girona. Començarà a les 9 del vespre del Divendres Sant a les escales de la Catedral de Girona i acabarà allà mateix aproximadament al voltant de les 11 del vespre. El trajecte de la processó, el Divendres Sant és l’habitual. A les 9 del vespre, sortida de la plaça de la Catedral per enfilar cap a portal de Sobreportes, pujada de Sant Feliu, carrer Ballesteries, Argenteria, Rambla Llibertat, Pont de Pedra, carrer Nou, carrer Fontanilles, Avinguda de Sant Francesc, Plaça Catalunya, carrer Albareda, Plaça del Vi, carrer Ciutadans, Plaça de l’Oli, Cort Reial, carrer Ballesteries, pujada Sant Feliu, portal de Sobreportes i tornada a la plaça de la Catedral . L’arribada serà aproximadament a les 11. Hi haurà l’encontre de la Mare de Déu amb la Santa Creu. Es fa el rendiment d’honors a la Santa Creu, el cant del Crec en un Déu i la benedicció final. En aquesta processó hi participaran les dotze confraries de la ciutat que formen la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona