Societat

GIRONA

Milloren l’accés a la Torre de Taialà i la pedrera romana

L’Ajuntament de Girona ha millorat l’accés a l’entorn de la Torre de Taialà i a la pedrera romana. Aquesta actuació s’engloba dins el projecte La Vora, que ha permès crear i millorar la xarxa d’itineraris de muntanya i connectar la zona amb el parc de la Guingueta de Fontajau.

“La Vora és un projecte de renaturalització que a poc a poc s’està escampant pels barris de la ciutat, oferint oportunitats per descobrir l’entorn natural més immediat a la ciutat a moltes veïnes i veïns. Convido a tota la ciutadania a gaudir dels boscos al voltant de la Torre de Taialà i a descobrir l’antiga pedrera romana que ara és de més fàcil accés”, afirma el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot.

El bosc de Taialà és una zona d’unes 5,5 hectàrees amb un itinerari principal de 2,9 km i amb camins secundaris d’1,4 km. En aquesta zona hi ha el Mas Torre d’en Cerdà (conegut com a Torre de Taialà), que actualment està en ruïnes. Al costat de la casa, hi ha la pedrera romana Torre de Taialà. Gràcies a les actuacions realitzades, la zona ha millorat la seva imatge i ara és més fàcil accedir-hi.

En concret, els treballs han consistit en netejar la zona, i desbrossar i aplanar el terreny. S’ha millorat l’accés principal a la torre i s’ha creat un segon camí que passa per davant l’era del mas. També s’han millorat els itineraris existents i s’han creat diferents basses. Alhora, s’han redirigit les aigües d’escolament superficial cap a les basses i s’han limitat les erosions dels camins.

Una altra de les actuacions principals ha estat millorar l’accés a l’antiga pedrera romana. Aquest camí estava cobert de vegetació i la zona s’havia convertit en un punt d’abocament incontrolat de deixalles i voluminosos. Ara, s’ha netejat l’entorn i s’ha aplanat el camí.

Els treballs, que han portat a terme la brigada municipal, van començar el passat mes de gener i han finalitzat aquest mes de març. Està previst que més endavant es doti la zona amb cadires i taules de pícnic.

Aquestes tasques de millora de l’entorn natural i de la xarxa de camins s’estan duent a terme ara al Bosc de la Font de l’Abella. Concretament, s’està treballant en l’obertura de nous camins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona