Societat

societat

Sarrià de Ter exigeix a Hinojosa que resolgui immediatament els “impactes ambientals negatius”

El consistori tindrà un informe amb la qualitat de l’aire en les properes setmanes

L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha demanat a l’empresa paperera Hinojosa que hi ha al municipi que resolgui immediatament els “impactes ambientals negatius”, tal com detallen en un comunicat. El consistori apunta que en l’últim mes s’han produït diversos incidents vinculats a la caldera de biomassa, que afecten a la qualitat de l’aire del municipi. Segons recull l’ACN, la més important va ser el cap de setmana del 17 i 18 de febrer, quan la caldera de biomassa va començar a emetre una pols en suspensió que va escampar-se per alguns carrers, places i terrasses del municipi. Això va generar una preocupació entre els veïns i el consistori va obligar a la factoria a tancar la caldera fins que no es resolgués la incidència.

Dos dies després, la fàbrica substituïa els filtres de la caldera i es tornava a posar en funcionament. De tota manera, el govern local assegura que el poble va tornar a patir aquesta pols en suspensió els dies 13 i 23 de març. És per això que l’alcalde de Sarrià de Ter, Isaac Ramió, assegura que han pres “les mesures cautelars necessàries per aturar part de l’activitat industrial”. A més, han demanat formalment al Departament d’Acció Climàtica que analitzin les mostres de partícules en suspensió dels últims episodis per comprovar quina és l’afectació ambiental de les incidències.

Per la seva banda, el febrer la Generalitat va instal·lar un aparell mòbil al costat d’Hinojosa per analitzar la qualitat de l’aire i aquesta vegada permet detectar partícules de menys de 2,5 micròmetres. A partir d’aquestes dades, el Govern elaborarà un informe per determinar la qualitat de l’aire en els dies en què la caldera no funcionava correctament. Quan el govern local tingui el document, ha anunciat que el publicarà al web municipal perquè tothom pugui consultar-lo.

En paral·lel, el municipi ja treballa amb un nou Pla de Gestió d’Olors (PGO) que reculli les millors tècniques per rebaixar la intensitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat