Societat

Cau la banda acusada de 25 robatoris silenciosos a Tarragona

Successos

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda acusada de, almenys, 25 robatoris silenciosos comesos des del mes de febrer passat en habitatges d'urbanitzacions de Tarragona, en un dels quals van utilitzar la violència per aconseguir el número secret del compte bancari de la víctima.

L'operació, denominada 'Lapsus', es va posar en marxa després de detectar-se, des del mes de febrer passat, un increment dels robatoris silenciosos (amb els habitants dormint a l'interior de les cases) comesos en habitatges d'urbanitzacions de diferents comarques de Tarragona, ha informat la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Després de dos mesos de nombroses gestions, l'operatiu va conduir a diversos domicilis de la localitat de Tarragona, on es presumia que podien residir els membres de la banda, algun dels quals amb nombrosos antecedents.

Finalment, el matí del passat dia 25, la Guàrdia Civil de Salou, en col·laboració amb la de València, va efectuar quatre registres domiciliaris a Tarragona capital, dos al barri de Torreforta i dos en el de Sant Salvador.

S'han detingut set persones de nacionalitat marroquina (sis homes i una dona) com a presumptes autores dels delictes de robatori amb força a l'interior de l'habitatge habitat, robatori amb força, robatori amb violència, sostracció de vehicles, delicte de danys i associació il·lícita.
En els registres van confiscar rellotges, joies, televisions de plasma, càmeres fotogràfiques digitals, càmeres de vídeo, telèfons mòbils, MP4 i altres objectes procedents, pel que sembla, dels robatoris. També s'han pogut recuperar els 16 vehicles sostrets, que han estat lliurats als seus propietaris, i s'han intervingut guants, navalles, defenses extensibles i grillons, objectes suposadament utilitzats per a la comissió dels delictes.

El modus operandi utilitzat per aquesta banda era en tots els casos "molt similar", segons aquestes fonts, per la qual cosa des d'un principi es va pensar que era un grup de delinqüents organitzats qui perpetrava els delictes.

Pel que sembla, efectuaven els seus desplaçaments en vehicle a diferents localitats de la província, com Els Pallaresos, El Vendrell, Miami-Platja, El Morell, Mont-Roig del Camp, El Catllar, L'Ampolla, Alcanar, Torredembarra i Valls.

Una vegada seleccionat l'objectiu, els assaltants, que sempre actuaven en grups de dos o tres persones, encaputxades i vestint robes fosques, saltaven presumiblement les reixes que envolten els habitatges i forçaven les finestres i persianes.

Ja a l'interior de les cases i aprofitant que els habitants dormien, registraven les diferents estades i sostreien telèfons mòbils, ordinadors, cambres, joies, diners i qualsevol objecte de valor, així com les claus dels vehicles, que usaven per a la comissió d'altres robatoris o fins i tot per a la seva venda.

Aquestes fonts han assenyalat que, en un dels robatoris, van fer presumptament ús de la violència per poder obtenir de la víctima la clau de les targetes de crèdit, de les quals van treure 2.000 euros, mentre que en una altra ocasió haurien provocat un incendi en un restaurant de Miami-Platja (Mont-roig del Camp).

El material robat el guardaven en els seus habitatges i, quan tenien una quantitat suficient, li oferien a diferents recaptadors.

Els detinguts han passat a disposició del Jutjat d'instrucció número 4 de Reus (Baix Camp), que ha decretat l'ingrés a la presó de tots ells, encara que els investigadors no descarten noves detencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses
societat

Impulsen un projecte per reforçar l’atenció a salut mental a zones rurals del Senegal

Barcelona
gastronomia

El ‘hat trick’ d’Albert Adrià

Barcelona
societat

El voluntariat enganxa: “un cop comences, ja no pots deixar-ho”

Una empenta a la pesca

BARCELONA
Ferran Martínez
Patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes

“Tenim molta pressió i no se’ns reconeix la feina que fem”

blanes