Societat

Més de 420.000 euros pel manteniment del massís de les Gavarres

El Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona va celebrar ahir el consell plenari, en el qual es va aprovar el Pla d’Actuacions 2024, que preveu un total de 68 actuacions per a aquest any, amb un import total de 420.066 €, 326.214 dels quals provenen de fons propis de l’entitat.

Tal com ha manifestat el president del Consorci de les Gavarres, Daniel Encinas, “Amb aquest nou pla d’actuacions volem seguir contribuint a la preservació i restauració del patrimoni natural i cultural del massís, perquè la ciutadania pugui gaudir-ne d’una manera respectuosa i facilitant la convivència entre els diferents usos que s’hi donen”.

Entre les accions aprovades destaquen les de l’àrea de patrimoni natural, que suposen un 26 % del pressupost total del Pla d’Actuacions. Es preveu dur a terme actuacions de millora forestal en hàbitats prioritaris, de suport a la silvopastura per a la prevenció d’incendis, i el seguiment de grups clau per a la biodiversitat a l’espai natural, que en el context actual de sequera es troben en una situació preocupant de pèrdua d’hàbitats, com ara els amfibis. L’àmbit de l’ús social de l’espai natural, un tema cada cop més rellevant en la gestió dels espais naturals protegits, és el segon grup d’accions amb més pes, amb un 22 % del total. El manteniment de punts d’interès per als visitants, la senyalització o la millora paisatgística d’un indret com el puig Cargol, d’on s’eliminaran les restes d’un intent d’urbanització fallit els anys setanta, són algunes de les accions més rellevants.

El servei educatiu del Consorci, que el darrer curs va assolir un rècord d’usuaris en arribar als 2.500 participants, és l’activitat principal de l’àrea educativa. Aquest servei es reforça amb una línia d’actuacions més àmplia, com la recuperació del Premi Assumpta Fabré, de treballs de recerca de batxillerat, el suport a un projecte conjunt de les Escoles Verdes, el camp de treball per a joves o la creació de nous materials didàctics per enriquir l’oferta educativa de l’entitat.

En l’àmbit del patrimoni cultural, es dona continuïtat a la recerca, tot contribuint a l’excavació del poblat ibèric del Puig del Castell i el de la Creueta, mostres d’aquesta època al massís. També es recuperaran elements patrimonials d’interès etnològic: es preveu una actuació en una sínia de fusta a Sant Pol, per salvar-la del deteriorament i fer-la visitable de manera puntual.

Finalment, l’àrea de desenvolupament local, que des de finals de 2023 compta amb una agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) finançat pel SOC, continua tenint com a actuació més destacable el Festival Art & Gavarres, que aquest any arribarà a la 7a edició. Altres línies del pla de treball són continuar promovent el turisme de qualitat i desestacionalitzat amb activitats d’interès etnològic, i donar suport a petits productors agroalimentaris en la difusió i comercialització, en col·laboració amb altres administracions del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva