Societat

GIRONA

La Setmana Santa, un espai de “pau i fraternitat”

Elena Ribera ha donat el tret de sortida a la festivitat a Girona amb la lectura del pregó de la Junta de Confraries

Elena Ribera ha assegurat, en el pregó de Setmana Santa de la Junta de Confraries de Girona, celebrat a l'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona, que els actes d’aquesta festivitat són un espai de “pau i fraternitat” que totes les ciutats “necessiten” i que tots els ciutadans “desitgen”. La pregonera ha començat el parlament recordant que aquest és un any especial perquè s’han recuperat les peces musicals que fa 150 anys s’interpretaven durant la processó de Dijous Sant. Per a Ribera, els esdeveniments de Setmana Santa posen “en unió i col·laboració” persones i entitats “ben nostres i solidàries”. Junts conformen “un mosaic amb expressió plàstica i un missatge de fraternitat i de capacitat de donar cadascú el millor de si mateix”.

L’exdiputada al Parlament i al Congrés, que és sòcia del GEiEG, ha assenyalat que la Setmana Santa posa qui la celebra “en comunió” amb la història pròpia: “Amb els sentiments i desitjos dels nostres avantpassats, d’amics i amigues que ens han precedit”. En aquest sentit, ha dedicat un record a Mase Cayuela per haver introduït unes quantes amigues a la congregació de la Mare de Déu dels Dolors, i a Natàlia Molero, que també en va ser membre. “Tot aquest llegat ens dona la força d’una identitat, que dona sentit al present i que ens projecta al futur”, ha manifestat. Un futur, ha continuat, que es pot llegir en els “ulls àvids dels nostres fills i nets” quan presencien la processó.

Ribera ha recordat que la Setmana Santa també és un acte de “cultura popular” que cada generació ha anat “brodant en el teler de la nostra identitat”. Aquesta festivitat, ha afegit, fa reflexionar sobre “constants essencials de la vida humana”, com ara la importància que es dona al que és “contingent i fugisser”, al sentit del patiment o al sentit de la mort, “que ens arribarà tant sí com no”. “És precisament tot això el que les nostres confraries gironines ens comuniquen amb els passos de la processó”, ha continuat. La processó, segons Ribera, no és només una expressió escultòrica i musical “més o menys encertada”, sinó també una “veritable comunicació de sentiments i reflexions” que donen resposta als interrogants “més punyents” de la vida. Ribera ha acabat esmentant les dotze confraries que conformen la Junta de Confraries de Girona i ha conclòs que el missatge “més poderós” de la Setmana Santa és que “l’amor és més fort que la mort, que té sentit mantenir l’esperança i que la vida i el bé finalment triomfaran”. Això, ha assegurat Ribera, dona sentit a “les nostres lluites de cada dia i a la nostra vida sencera, sense deixar-nos vèncer per la por o el desànim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona