Societat

societat

Almenys una desena de detinguts en l’operatiu policial a Osona contra un grup per estafes bancàries

S’han fet vuit entrades simultànies de matinada a Manlleu i una a Roda de Ter

El grup assentat a Osona està sent investigat des del 2023 per més de mil estafes bancàries arreu de l’Estat

Els Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza del País Basc, la Guàrdia Civil i la Policia espanyola han desplegat aquest dimecres a la matinada un dispositiu conjunt contra un grup assentat a Osona investigat per més de mil estafes bancàries arreu de l’estat. Els agents han fet registres a vuit domicilis de Manlleu i un a Roda de Ter i hi ha hagut almenys una desena de detinguts. En un dels domicilis -que estava ocupat-, al carrer Montserrat de Manlleu, s’han practicat tres detencions, una de les quals a una menor d’edat. Se’ls acusa d’estafa tecnològica, blanqueig de capitals i organització criminal. La investigació, segons fonts policials, va arrencar l’octubre de 2023 arran de diverses denúncies d’estafa per internet arreu de l’Estat.

El registre al domicili del carrer Montserrat de Manlleu ha estat l’últim a finalitzar i ha acabat al voltant de les deu del matí. A banda dels tres arrestats, un dels quals menor d’edat, els agents també s’han endut almenys quatre bosses de mà amb material divers i també dos vehicles d’alta gamma, un de la marca Mercedes i un altre de la marca Audi.

Precisament l’alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, s’ha apropat fins al carrer Montserrat per conèixer de primera mà la situació. En declaracions als mitjans, Rovira ha volgut felicitar els cossos policials i ha subratllat, sobretot, “la tasca que ha fet la Policia Local” tot remarcant que “el dispositiu policial no hagués estat possible sense ells”.

D’altra banda, preguntat per les queixes dels veïns de la zona, que denuncien que fa temps que hi ha problemes de convivència amb pisos ocupats, l’alcalde ha assegurat que l’Ajuntament “està sempre al damunt de la multireincidència”, tot i que ha volgut desvincular-ho de l’operatiu d’aquest dimecres. Amb tot, Rovira ha lamentat que “moltes vegades, les lleis no ajuden i, fins que no s’arriba a una conclusió, molts cops els delinqüents queden al carrer entre judici i judici”.

De la seva banda, la regidora de Governació i primera tinent d’alcalde de Manlleu, Lluïsa Bautista, ha dit que entén la preocupació dels veïns però ha subratllat que des del consistori fa temps que es treballa per acabar amb la multireincidència. Bautista ha explicat que en els darrers temps s’han fet quatre expulsions de persones multireincidents i ha dit que la setmana passada es van reunir amb el fiscal de Vic “per exposar totes les mancances que patim coma població”. La regidora ha assegurat que estan fent un treball “de formigueta, que no surt cada dia a les notícies i a la ràdio”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva