Societat

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

El Fòrum Gastronòmic Girona ha decidit internacionalitzar-se i exportar el seu model d’èxit a d’altres països del món. L’empresa organitzadora del certamen, la gironina Incatis, ha arribat a un acord amb Barter, companyia líder en disseny, management i producció d’esdeveniments amb l’objectiu d’expandir la marca a un escenari global per replicar i adaptar el seu format més enllà de la ciutat de Girona. Josep Maria Matamala, gerent d’Incatis, destaca “l’àmplia experiència i la reconeguda excel·lència en la creació i la gestió d’esdeveniments a nivell internacional” del seu nou soci estratègic, afegint que “el seu compromís amb la qualitat” és un altre ingredient que permetrà “portar el Fòrum Gastronòmic a nous públics i mercats, sempre mantenint l’alt estàndard que ens caracteritza”. Per part de Barter, el seu CEO Jordi Montserrat declara que “la combinació de la nostra experiència en la producció d’esdeveniments a gran escala amb la visió i prestigi del Fòrum ens permet somiar en crear futures fires que no només celebrin la gastronomia, sinó que també fomentin l’intercanvi cultural i el desenvolupament sostenible dins de la indústria”.

L’última edició, un èxit

L’edició més recent del Fòrum Gastronòmic Girona ha convertit aquest any el Palau Firal i la zona de la Devesa en l’epicentre de la cuina, la restauració i l’alimentació durant tres dies. El certamen ha tingut com a eix vertebrador els sabors del mar i de la muntanya, ha subratllat la importància dels productes de proximitat i els professionals del territori i ha plantejat possibles solucions a problemes quotidians a partir de la gastronomia. Ponències sobre el pa, la nova varietat de poma Tutti i la voluntat de recuperar la carn de porc senglar han compartit espai amb cuiners de renom com, entre d’altres, els germans Joan, Josep i Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Fina Puigdevall i Carlota i Martina Puigvert (Les Cols), Paco Pérez (Miramar), Anna Bellsolà (Baluard) i Ferran Adrià (elBullifoundation). Ha estat visitat per més de 12.000 persones, ha reunit prop de 150 ponents i ha donat cabuda a 174 expositors. Ponències, debats i simposis han format part d’un programa que també ha presentat un centenar d’activitats i concursos, a banda de servir com a altaveu de productes i servei de les empreses catalanes, estatals i internacionals; de les novetats pel que fa als models de negoci, tendències, equipaments i tecnologia; i del sector primari i les oficis de sala, cuina i l’obrador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona