Societat

Pujada de rècords als Àngels

La 60a edició de la pujada a peu als Àngels, organitzada pel GEiEG aquest matí ha estat una pujada de rècord. No només pel nombre de participants, que han superat els 600 inscrits -alguns sense dorsal-, sinó també perquè l’atleta masculí que ha arribat primer a dalt ho ha fet batent un rècord de fa 23 anys. Ismail Atriki ha fet la pujada amb només 35 minuts i 50 segons. L’últim rècord estava al 2001, amb 36 minuts i 1 segon. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Sofia Aguallo, que ha pujat amb 46 minuts i 55 segons. Per darrere Atriki ha arribat Euande Nigro i Alessio Cruciali i, per darrera Aguallo, Queralt Rutllan -de només 12 anys- i Carla Pagès.

La cursa ha comptat amb tres formats: la cursa competitiva, la marxa popular i la modalitat inclusiva. Precisament, en aquest darrer cas, hi han participat cinc cadires de rodes Joëlette, amb un allau de voluntaris disposats a portar-les, segons han explicat des de l’organització. De fet, un dels moments més emotius de la prova ha estat quan han arribat a dalt del santuari i el públic ha obert un passadís perquè arribessin a dalt.

Les primeres persones classificades de cada categoria han rebut un trofeu, i els tres primers classificats de categoria masculina i de categoria femenina, a més, han rebut vals de regals per bescanviar al centre Bauhaus de Girona. També s’ha donat marxandatge i partides gratuïtes a l’Skating Girona. També han rebut un reconeixement al i la participant de més edat en la modalitat competitiva, que ha estat per la parella formada per Àngel Bosch i Maria Martínez.

La cursa ha sortit a les nou del matí des de la pujada de Santa Llúcia, al costat de Sant Pere de Galligants i tenia un recorregut de 9,1 quilòmetres. L’arribada estava marcada al primer graó del santuari dels Àngels, tot passant per la font del Bisbe, la casa de les Figues i la pujada del “Matahomes”. En total, hi havia un desnivell acumulat de 485 metres. Per cada inscripció, es destina un euro a Càritas Diocesana de Girona.

En acabar la cursa, s’ha celebrat una missa al Santuari dels Àngels i la coral del GEiEG ha interpretat unes quantes peces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins