Societat

L’enderroc i desallotjament de L’Obrera mobilitza 500 persones a Sabadell

Mig miler de persones s’han manifestat aquest dimecres a la tarda al centre de Sabadell per protestar pel desallotjament i l’enderroc parcial del centre social ocupat l’Obrera que els Mossos d’Esquadra han fet aquesta matinada al número 142 de l’avinguda de Barberà. L’acció s’ha fet quan l’edifici era buit sense cap incident i immediatament després una retroexcavadora ha iniciat l’enderroc.

Durant la concentració i posterior manifestació s’han pogut sentir consignes com ara “L’obrera es queda al barri” i també s’han produït crits i càntics demanant la dimissió de l’alcaldessa, Marta Farres, i contra la propietat de l’immoble, l’empresa Nedax Constructora, dirigida per l’exregidor de CiU a Sant Cugat Pere Casajoana. A més, s’han fet proclames contra els Mossos, llançament de petards i encesa de bengales, en un acte que en l’inici s’ha desenvolupat de manera pacífica. La manifestació ha arribat al davant de l’Ajuntament on han escrit al terra tornarem i han deixat part de la runa de l’enderroc.

El desallotjament ha culminat un procés judicial que es va iniciar mesos enrere arran la denúncia de la propietat per recuperar l’immoble. L’edifici estava ocupat des de feia nou anys i fins avui havia estat un centre social de diferents entitats de la ciutat.

En un comunicat emès pel Centre el Social l’Obrera exigeixen “la cessió i creació d’espais sota control popular” i “transparència i equitat en l’assignació d’aquests espais”. Lamenten que s’ha enderrocat l’immoble amb “la clara voluntat d’especular amb el terreny i realitzar un projecte urbanístic innecessari amb l’únic objectiu d’incrementar els beneficis privats immobiliaris”, i consideren que s’ha fet amb la “connivència” del PSC i l’alcaldessa. essa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona