Societat

societat

Stop Macro Parc Eòlic Marí reclama informació sobre la plataforma experimental

L’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí, que aglutina una quarantena d’entitats de diversos àmbits (associacions empresarials del sector turístic, la navegació, i entitats ecologistes i conservacionistes, entre d’altres), ha presentat una instància davant el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat sol·licitant comparèixer com a part interessada en els procediments relacionats amb la instal·lació d’una plataforma experimental al Golf de Roses, anomenada PLEMCAT, impulsada per l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) amb el suport del Departament d’Acció Climàtica per a dur a terme proves vinculades amb el desenvolupament de l’eòlica marina en aquesta zona prevista en el POEM. L’Associació recorda que es tracta d’un projecte finançat amb diners públics , en la seva majoria procedents dels fons Next Generation de la Unió Europea.

En l’escrit, Stop Macro Parc Eòlic Marí també demana informació de l’estat de tramitació del PLEMCAT , si s’ha sotmès a avaluació ambiental, a tramitació pública , quins són els informes emesos per organismes públics durant la seva tramitació i aprovació i la forma de contractació i d’assignació de recursos públics pel desenvolupament del projecte, entre d’altres. I l’associació recorda que malgrat les reiterades peticions d’informació, ha tingut únicament coneixement a través dels mitjans de comunicació del projecte que pretén instal·lar una important infraestructura eòlica al Golf de Roses, així com dels sondejos i prospeccions previs efectuats durant les darreres setmanes.

Stop Macro parc eòlic marí afegeix que ha impugnat davant el Tribunal Suprem el Pla d’Ordenació d’Espai Marítims (POEM) i en concret la zonificació del POEM que permet aquestes grans infraestructures energètiques a la zona LEBA1 tenint en compte els extraordinaris valors naturals de l’àrea afectada i els seus greus impactes negatius mediambientals que poden provocar aquest tipus d’instal·lacions en una àrea fràgil i valuosa com és el Golf de Roses, una de les de major valor ambiental i marí de tot el Mediterrani Occidental. Es tracta d’una zona envoltada d’àrees marines protegides com són el parc Natural del Cap de Creus, dels Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Natural Montgrí, Baix Ter i Illes Medes i de zones ZEPA i LIC i zones de protecció de rutes de cetacis.

L’Associació afirma que el projecte PLEMCAT i els seus desenvolupaments de Plataformes marines i prototips experimentals que impulsa l’Administració de la Generalitat, requereixen de la corresponent i preceptiva tramitació i aprovació seguint procediments administratius ordinaris, amb avaluació ambiental dels Projectes i amb sotmetiment a tràmits d’informació pública que permetin la participació ciutadana i la presentació d’al·legacions així com la transparència de l’actuació administrativa en tot el seu procediment i amb totes les garanties, inclosa la possibilitat de formular oposició i impugnació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat