Societat

GIRONA

Una seixantena de sentències fan pagar 14.900 euros de mitjana a treballadors de l’Ajuntament

El ple municipal ordinari de dilluns a Girona posarà al dia dels tràngols que viu l’Ajuntament als jutjats per les reclamacions dels seus mateixos treballadors. L’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, ha hagut de pagar de mitjana 14.900 euros a una seixantena de treballadors de la casa, segons admet el regidor de Recursos Humans, Sergi Font (Guanyem).

En la sessió de dilluns, es donarà compte de fins a 63 sentències contràries al consistori, que s’afegeixen a les que hi havia hagut abans del 29 de gener. Entre aquell dia i el 23 de febrer, els tres contencions administratius de Girona han resolt que els treballadors –funcionaris i amb dret a rebre retroactivitat fins a quatre anys enrere al dia de la reclamació– cobren menys que algun company o companya fent les mateixes tasques (desigualtat retributiva) o bé no se’ls ha aplicat com cal la valoració dels llocs de treball (VLT) del 2019.

Una de les sentències, la número 43 del contenciós administratiu número 2, dictada el 9 de febrer, dona la raó a una treballadora social amb categoria d’auxiliar administratiu. El jutge li concedeix el dret a percebre 13.915,45 euros i interessos perquè li han vulnerat “el principi d’igualtat retributiva”.

Dinou i mig milió

La voràgine de resolucions va tenir el seu punt àlgid el dijous 22 de febrer, quan el contenciós administratiu número 3 va dictar dinou sentències a favor del personal de l’Ajuntament.

La situació ha obligat l’equip de govern a canviar d’estratègia i suspendre els judicis pendents per reduir indemnitzacions –de moment les sentències fan pagar mig milió. Per Bea Esporrín (PSC), “si s’hagués pagat la VLT, ens hauríem estalviat l’allau de demandes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA