Societat

Olot

Cap fillol sense la mona dels dilluns de Pasqua

Olot es convertirà el proper dilluns de Pasqua i per setzena vegada en la capital de les persones que no tenen padrí i, per tant, es queden sense el tortell pasqual que mana la tradició. La casuística és molt àmplia: des dels qui s’han fet grans i el padrí considera que el tortell ja no cal, fins als qui per cultura, religió o altres tradicions mai no han tingut aquest dolç tan emblemàtic.

Cacau pastisseria d’Olot fa possible que tothom tingui padrí. A part del vessant popular, la Mona per als qui no tenen padrins té un vessant reivindicatiu. Aquest any és, segons Lluís Riera, el promotor de les setze edicions d’aquest acte i propietari de Cacau pastisseria, una de les més disruptives, ja que incideix de ple en la polèmica dels costos ambientals i socials de la potent agroindústria garrotxina. I és que, amb 200 quilos de xocolata, reprodueix un camió de porcs. “Partim del fet que hi ha dues coses que han determinat, al llarg del temps, Olot i la Garrotxa. Per un cantó, la geologia dels volcans i, per un altre, el treball amb l’embotit des de la forma més ancestral encara vigent fins a la gran agroindústria. Aquests elements han configurat, al llarg dels temps, la nostra idiosincràsia. Ho fan i tot fa pensar que ho seguiran fent amb tots els beneficis i adversitats”, afirma Riera.

L’artista internacional Quim Domene serà l’encarregat aquest any de trencar la mona i el cartell l’ha fet ell mateix reformulant artísticament el de la campanya històrica “Olot és natural” amb una imatge de l’escorxador i un porc volador d’aire pinkfloydià, en comptes de la silueta dels volcans Montsacopa i Montolivet i el campanar de Sant Esteve originals. La mona ha estat creada pels xocolaters i escultors Lluís Riera, abans citat, i Miquel Alari.

L’acte es farà, com cada any, el dilluns de Pasqua –1 d’abril– a les 12 h a la plaça Major d’Olot. L’organitzen Cacau Pastisseria, La Greda i Can Carbasseres i, per primera vegada, inclou un espectacle pensat conjuntament amb Arriant Produccions.

Qui vulgui pot col·laborar comprant petites figures a Cacau Pastisseria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva