Societat

Arbúcies i Sant Hilari qüestionen l’adjudicació del servei de menjador escolar

Els ajuntaments d’Arbúcies i Sant Hilari han demanat de manera conjunta aclarir el procés en l’adjudicació de l’empresa de servei de menjador escolar a les dues poblacions. En un comunicat, les dues institucions denuncien que els treballadors del servei no han cobrat la nòmina del mes de febrer i exigeixen responsabilitat política a la Consellera comarcal d’Educació

Segons expliquen, l’empresa Catering Arcasa SL que prestava el servei de menjador escolar a les poblacions d’Arbúcies i Sant Hilari Sacalm es va declarar en concurs de creditors en les darreres setmanes. Per això,els dos ajuntaments han reclamat al Consell Comarcal de la Selva, la documentació que acreditava, en el moment de l’adjudicació, la solvència financera de l’empresa adjudicatària.

El passat estiu el Consell comarcal va adjudicar el servei de menjador escolar de les dues poblacions a l’empresa Catering Arcasa, SL. De manera prèvia al concurs públic i a la corresponent adjudicació, ambdós municipis selvatans, van traspassar la competència i l’encàrrec de gestió del servei de menjador al Consell comarcal de La Selva i expliquen que la institució comarcal va assumir la responsabilitat, davant el municipi i el departament d’Ensenyament del bon funcionament dels menjadors escolars.

Des d’ambdós ajuntaments assenyalen que diferents informacions apunten que la situació financera de l’empresa Catering Arcasa, SL no és nova ni desconeguda i asseguren: “Hi ha indicadors que semblen acreditar que fa mesos que és delicada”.

D’altra banda, també demanen que els responsables polítics de l’àrea d’Educació del Consell Comarcal faciilitin l’informe sobre les gestions fetes per garantir els drets dels treballadores i treballadors afectats per l’empresa adjudicatària fallida. “Fem una crida a la responsabilitat social i comunitària de l’àrea d’Educació, i del Consell per extensió, com a òrgan competent i titular del servei” reclamen des d’Arbúcies i Sant Hilari.

Finalment, s’ha posat a disposició de les persones implicades un servei d’assessorament laboral amb el compromís de treballar conjuntament i coordinada per cercar una solució favorable als seus interessos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat