Societat

societat

La intel·ligència artificial, eix central de la 6a Jornada d’Innovació i Emprenedoria de l’FP

En el marc de la jornada també s’han entregat els Premis d’Emprenedoria de l’FP

L’auditori del Centre Cultural La Mercè ha acollit aquest matí la sisena edició de la Jornada d’Innovació i Emprenedoria de l’FP, organitzada pel Consell de la Formació Professional i Ocupacional de la ciutat de Girona. Enguany, la intel·ligència artificial lligada a l’emprenedoria ha estat l’eix central de l’acte, que té per objectiu promoure coneixements sobre l’àmbit de l’emprenedoria i la innovació entre l’alumnat de FP i fomentar el seu esperit emprenedor. En el marc de la jornada, també s’han entregat els Premis d’Emprenedoria de l’FP.

El programa ha començat amb la ponència sobre la intel·ligència artificial a càrrec d’Emma Llensa, que ha dinamitzat una batalla de prompts (preguntes que es fa servir per interactuar amb sistemes d’intel·ligència artificial) entre l’alumnat assistent per tastejar l’ús d’aquest tipus d’eines. Tot seguit, s’ha convidat a cinc emprenedors de la ciutat que han cursat estudis de formació professional a una taula rodona per explicar les seves experiències.

En aquest sentit, la regidora la regidora de Treball de l’Ajuntament de Girona, Raquel Robert Rubio, ha remarcat que “els canvis constants de la societat i l’economia requereixen que adaptem els coneixements vinculats a la innovació i l’emprenedoria per ajudar als i a les estudiants de Formació Professional a construir el seu present i futur laboral”.

Premis d’Emprenedoria de l’FP

Finalment, ha tingut lloc el lliurament dels V Premis d’Emprenedoria de l’FP, uns guardons que permeten reconèixer i promoure l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat de cicles formatius. En total, s’han premiat sis projectes, tres de cicles formatius de grau mitjà i tres de cicles formatius de grau superior. El jurat ha destacat la qualitat de tots els projectes, que busquen tenir un impacte positiu tant en l’àmbit social com en el mediambiental.

El primer premi ha estat per al projecte “Le Mec Pâstisserie”, de les alumnes Marta Cantarero Jovell i Iris Rovalo Arrighi. En segona posició, ha quedat “Aqua Sleep”, presentat per l’alumna Jessica Singh Rani i, en tercera posició, “Autofarma”, de Nyuma Konteh i Ana Maria Valeros. En el cas dels cicles formatius de grau superior, el projecte “Le Vert Bistró”, de l’alumna Cinta Blanco Martínez, ha estat guardonat amb el primer premi. El segon guardó l’ha obtingut “Shakelery”, de l’alumne Oleguer Vivet Vilamala i, en tercera posició, ha quedat “Abbatissa”, d’Anna Puixeu Palou.

D’aquesta manera, els centres educatius dels projectes guanyadors rebran un import econòmic per tal d’organitzar activitats de foment de l’emprenedoria. Per altra banda, s’obsequiarà a l’alumnat guanyador amb diferents premis, entre ells una subscripció anual gratuïta a la revista Empresarial Girona, que farà un reportatge de les propostes guanyadores.

L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, el Servei Municipal d’Ocupació mitjançant Girona Emprèn i el Servei Municipal d’Educació. La jornada ha estat conduïda per l’alumnat del cicle d’Assistència a la Direcció de l’Institut Montilivi. El grup de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Tècnica Girona ha dissenyat la imatge i el material audiovisual de l’acte i els i les estudiants del cicle d’Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha portat a terme la benvinguda i l’acompanyament de les persones assistents.

Per a més informació, podeu consultar la web sobre la Jornada d’Innovació i Emprenedoria de l’FP de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat