Societat

TURISME

Més visites, més estades de nit, noves rutes guiades i una fira de tardor en l’oferta turística de Terrassa

El consum turístic a Terrassa ja s’ha refet totalment del sotrac de la pandèmia i va rebre el 2023 208.779 visitants, una xifra similar als 213.443 que ho van fer el 2019, però que suposa un 13,42% més de les que van visitar la cocapital vallesana el 2022. També van augmentar el nombre d’estades amb pernoctació que en un any han significat un augment del 39% fins a arribar a les 72.724 persones, però que encara és una xifra inferior a les 75.500 que ho van fer el 2019. L’espai més visitat és el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Mnactec) amb 113.239 persones i la Fira Modernista en va rebre 37.000.

Són les dades que ha presentat el regidor de Turisme, Pep Forn, i que esperonen el consistori a “continuar treballant per consolidar Terrassa com a una destinació turística atractiva, sostenible i de qualitat”. I, perquè això sigui un fet, el Servei de Turisme vol impulsar una nova fira el tercer cap de setmana de novembre i vol promocionar nous productes conjuntament amb els agents turístics i continuar col·laborant en el turisme de reunions, l’esportiu, relacionat amb gremis i associacions.

En aquesta mateixa línia s’ha treballat en el disseny del nou catàleg per donar a conèixer el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat. Consta de 17 rutes guiades, algunes de consolidades relacionades amb el modernisme i la figura de Lluís Muncunill amb visites a la Masia Freixa, però s’han presentat novetats com les visites diürnes o nocturnes al cementiri municipal, una proposta del Museu de Terrassa i Funerària de Terrassa o les quatre rutes de la proposta Terrassa Rutatast, que vol ser una passejada per la memòria gastronòmica de la ciutat, maridant territori, restauració, establiments i patrimoni. La ruta serà diferent depenent de l’estació de l’any en què es vulgui fer i està organitzada per 3 Turons, amb la col·laboració del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Tecavins i el Museu de Terrassa. També en gastronomia s’incorpora la ruta Terrassa, ve de gust! per descobrir la Seu d’Ègara, amb un esmorzar previ i passeig pel parc de Vallparadís.

L’oferta es completa amb la programació de la Minyons de Terrassa Experience a la nova seu de l’entitat de Cal Reig i amb una Ruta Jacobea del tram del camí de Sant Jaume que passa per la ciutat i impulsada pels Amics del Camí de Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva