Societat

Societat

Multa de 125.000 euros a sis grans tenidors per no oferir lloguer social a Lleida

L’Agència Catalana de Consum obre 36 expedients a les comarques lleidatanes

El govern, a través de l’Agència Catalana de Consum, ha imposat 6 sancions per un import de 125.000 euros a 6 grans tenidors per no oferir lloguer social a persones i famílies en risc d’exclusió residencial a les comarques de Lleida, segons les dades que s’extreuen del Balanç del primer any del Programa de reforç per vetllar especialment pel compliment de les obligacions previstes en la Llei 1/2022 de 3 de març. Consum ha obert, com recull l’ACN, un total de 36 expedients. Mollerussa és amb 10 el municipi que n’ha registrat més. L’activitat inspectora de l’agència en aquest àmbit ha augmentat un 779% en el darrer any. Arreu de Catalunya s’han imposat 246 sancions a 79 grans tenidors per un import de 6,07 milions.

La implantació, al gener de 2023, del programa impulsat pel govern, va suposar la incorporació de 19 professionals en els serveis de l’Agència Catalana del Consum. A les comarques de Lleida, Consum ha assolit els 36 expedients oberts per incomplir l’obligació legal d’oferir lloguer social, dels quals, fins al moment, n’ha resolt 6 amb sancions greus, amb multes de fins a 30.000 euros per expedient. Per municipis, Mollerussa, Lleida i Tàrrega són els que més expedients oberts acumulen per possibles incompliments de la normativa, amb 10, 7 i 6, respectivament. Pel que fa a l’activitat arreu de Catalunya, en concret, des de la posada en marxa del Programa de reforç, s’han fet 1.609 actuacions inspectores, xifra que significa un augment del 779% respecte al total d’inspeccions des de 2020 (183), després l’aixecament de la suspensió cautelar de l’article 5 de la Llei 24/2015 de mesures per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge. Amb relació als expedients sancionadors, Consum n’ha obert 1.087, un 600% més que en el període de 2020 a 2022 (155), i n’ha resolt amb sanció 168, un 115% més respecte als resolts abans de l’aplicació del Programa de reforç (78).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva