Societat

societat

Un monjo del Císter al capdavant de la diòcesi de Girona

El monjo Octavi Vilà, que demà serà nomenat per la Santa Seu nou bisbe de la diòcesi de Girona, va ser escollit el 3 de desembre de l’any 2015 nou abat de la comunitat de Santa Maria de Poblet. Aleshores, va rellevar en el càrrec Josep Alegre i Vilas arran de la seva jubilació. L’abat emèrit Josep Alegre va morir el passat mes de gener. 

L’abat Octavi Vilà, que va néixer a Tarragona l’any 1961, va vestir l’hàbit de l’ordre cistercenc el 2006 i va fer la seva professió com a monjo de Poblet el 2010. Va ser ordenat diaca el 21 d’abril de 2014 pel bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i prevere l’1 de maig de 2015. En tot cas, és aquesta seva condició, el fet de ser monjo, que converteix aquest nomenament en especial. I també pel fet de provenir del monestir de Santa Maria de Poblet, que a més de ser Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un dels símbols culturals i històrics més importants de Catalunya. “Aquest monestir és més que un monestir”, va dir en unes declaracions recollides per Catalunya Religió en el moment de ser escollit abat. 

Vilà és llicenciat en geografia i història i diplomat en biblioteconomia i documentació per la Universitat de Barcelona, té un postgrau en noves tecnologies de la informació per la Universitat Politècnica de Catalunya i en gestió cultural per la Universitat Pompeu Fabra, i batxiller en filosofia i teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser secretari i vicepresident de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus entre 1998 i 2005. També és membre del patronat Montserrat Tarradellas i Macià i autor de diversos articles i treballs d’història contemporània i biblioteconomia. Entre altres activitats, es va fer càrrec de reedició de la Història de Poblet del pare Agustí Altisent. 

El seu nomenament com a bisbe de Girona es comunicarà demà en dues rodes de premsa simultànies a les 12 del migdia a Girona i a Poblet, lloc on s’haurà de cobrir la vacant que deixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet