Societat

GIRONA

La Creu Roja estrena la remodelació de la seva seu, que s’ha ampliat

La Creu Roja ha inaugurat la remodelació dels espais de la seu a Girona. El local, situat al carrer de Bonastruc de Porta, número 13, acull l’assemblea local i provincial a la ciutat. La reforma integral ha permès ampliar 60 metres quadrats més, fins a arribar als 160 metres quadrats totals, els espais dedicats a l’atenció directa, a aules de formació i a sales de reunió.

La Creu Roja va adquirir el 1976 les instal·lacions actuals, amb el president provincial Joan Tibau i Pagès al capdavant. Des d’aleshores, els espais s’han transformat lleugerament: el 2003 es van suprimir els espais dels antics dormitoris del personal que hi feia el servei militar o l’antiga infermeria i es va obrir un espai polivalent i per al voluntariat. Més recentment, el 2016 es van adequar els espais d’atenció a la gent gran.

Amb tot, la resta de serveis i dependències eren les originals de meitat dels anys setanta, i per això la transformació actual representa una clara millora en tots els aspectes funcionals, de seguretat i de confortabilitat per un millor desenvolupament de les tasques humanitàries i una millor atenció a les persones.

Autoritats presents

L’acte d’inauguració de la remodelació de la seu ha anat a càrrec de la presidenta de la Creu Roja a les comarques de Girona, Carme Campeny; el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, i la presidenta de la Creu Roja Espanyola, María del Mar Pageo.

En l’acte, també hi han participat els representants de la Subdelegació del Govern, de les Direccions Territorials del Govern de la Generalitat a Girona, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal del Gironès. Per part de la Creu Roja, hi han assistit a més representants de les assemblees locals, voluntariat, socis i sòcies i personal laboral.

Primera fase d’una obra més àmplia

L’obra ha permès millorar l’accessibilitat de l’edifici, així com reduir la petjada de carboni amb la instal·lació de sistemes de climatització i il·luminació més eficients i de baix consum, fet que significa un avenç cap a un dels grans objectius globals de l’organització: assolir la neutralitat en carboni abans de finals de 2030.

Aquesta obra representa una primera fase d’una obra més àmplia que, en un segon procés, inclourà la rehabilitació i unió física d’aquest espai amb el que ocupava una mútua laboral al carrer de Miquel Blai número 2, que és propietat de la Creu Roja des de 2001.

Aquest segon espai disposa d’una superfície de més de 180 metres quadrats que, una vegada adequats, permetrà de traslladar-hi els serveis que actualment la Creu Roja a Girona ofereix al carrer Bernat Boades, número 6. Les obres d’aquesta segona fase estan en procés d’avaluació d’ofertes per a la seva execució i es preveu que es puguin portar a terme i acabar abans de finals de 2024.

Des de 1976, la seu de l’assemblea local i provincial de la Creu Roja s’emplaça en aquesta ubicació. No obstant això, el 2019, arran de l’increment d’activitat i de les mancances que presentava l’espai, es va iniciar la recerca d’alternatives d’ubicació i de finançament per a fer viable el projecte de la rehabilitació.

A finals de 2021, a conseqüència de l’elevat cost que suposava el canvi d’ubicació o d’una edificació nova, es decideix remodelar l’actual espai i s’engega la recerca de finançament. Per tant, les obres de rehabilitació han comptat, a més de la inversió de fons propis de la Creu Roja a Girona, amb el suport de les oficines de Catalunya i de l’Oficina Central estatal.

Durant les obres de reforma (de desembre de 2022 a gener de 2024), els equips d’atenció i gestió de la Creu Roja s’han distribuït temporalment al carrer d’Ibèria de la ciutat i al local ocupat de l’antiga mútua laboral, al carrer Miquel Blai, 2, cantonada amb Bonastruc de Porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones a Catalunya el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona