Societat

Mali

Alliberen en bon estat de salut tres italians segrestats a Mali

Els tres ciutadans italians formen part d’una família i havien estat segrestats el 2022 per una facció gihadista

Tres ciutadans italians que residien a Mali i que havien estat segrestats en 2022 per milicians gihadistes han estat alliberats aquesta nit en bon estat de salut i arribaran aquest mateix dimarts a Roma, segons han anunciat aquest dimarts fonts del govern italià.

“Vull expressar la meva més sincera felicitació per l’alliberament dels nostres tres compatriotes segrestats a Mali en 2022: Rocco Langone, la seva esposa Maria Donata Caivano i el seu fill Giovanni”, ha dit la primera ministra, Giorgia Meloni, que ha reconegut la labor dels serveis italians d’Intel·ligència a l’estranger per a l’alliberament.

La família Langone va ser segrestada el 19 de maig de 2022 en el seu domicili dels afores de la ciutat de Koutiala, al sud-est de Bamako, capital de Mali, on vivien des de feia diversos anys “en el si d’una comunitat de Testimonis de Jehovà plenament integrada”, segons una nota de l’Executiu italià.

“Es tracta d’una zona caracteritzada per la presència de milicians gihadistes; el segrest havia estat dut a terme per una facció gihadista que pot rastrejar-se fins al JNIM, Grup de Suport a l’Islam i els Musulmans, alineat amb Al-Qaeda, actiu en àmplies zones d’Àfrica Occidental”, explica.

Segons l’Executiu, “l’alliberament de la família ha estat possible gràcies a la intensa activitat duta a terme per l’Agència d’Intel·ligència i Seguretat Exterior (AISE) juntament amb el ministeri d’Afers exteriors i Cooperació Internacional, des del moment immediatament posterior al segrest, i en particular gràcies als contactes de l’agència amb els líders tribals i els serveis d’intel·ligència locals”.

“Malgrat la seva llarga captivitat, els membres de la família Langone es troben en bon estat de salut. Està previst que tornin a Itàlia avui a Roma”, han informat fonts de l’Executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins