Societat

Els empresaris volen instal·lar una dessaladora a l’antiga depuradora de marisc

L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus i l’Ajuntament de Roses han acordat treballar plegats per garantir la disponibilitat d’aigua potable al municipi i que les empreses puguin seguir fent la seva activitat i omplir les seves piscines la propera temporada turística. L’Associació s’ha reunit amb l’alcalde Josep Maria Martínez, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica Fèlix Llorens, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro, per abordar diferents temes que preocupen als empresaris. La situació que pateix Catalunya per la falta de pluges ha centrat la trobada. “Roses està preparada i treballem amb l’Ajuntament amb suficient marge per buscar alternatives a l’abastament d’aigua de la xarxa perquè la temporada turística es pugui dur a terme”, ha explicat el president de l’Associació Miquel Gotanegra.

Altres associacions d'hostalers tenen idees similars sobre la taula, per garantir l'omplerta de piscines i pal·liar el sobreconsum dels visitants. Però per ara, a banda de la iniciativa dels gremis d'hostalers de Lloret, cap d'elles ha fructificat. Només a Platja d'Aro, on l'Ajuntament  estudia des de l'any passat la instal·lació d'una petita planta estable, per treure l'excés de sal de vells pous d'aigua dolça, l'Associació d'Hotelers està en diàleg amb el consistori per mirar d'accelerar-la, amb alguna contribució. A Blanes, el Grup Costa Brava Centre o l'Associació de Càmpings de Girona, no les descarten, enmig d'un escenari complex d'alternatives que s'està discutint amb les administracions.

A la trobada s’han posat damunt la taula diferents opcions en relació a la possible instal·lació de plantes dessaladores i les dues parts s’han emplaçat a seguir col·laborant amb l’objectiu que els ciutadans de Roses puguin disposar de l’aigua necessària i de que les empreses puguin seguir oferint els serveis de qualitat aquest estiu als visitants. Gotanegra ha plantejat la necessitat de buscar una solució global per al municipi, ha demanat que s’instal.li una gran dessaladora que doni servei a totes les empreses i ha proposat ubicar-la a la zona de l’antiga depuradora de marisc. El president de l’Associació, Miquel Gotanegra, ha assegurat que que les piscines no representen més del 2% del consum global d’un establiment turístic.

Solucions als top manta

A la mateixa reunió, els empresaris de Roses han insistit en que cal buscar solucions eficaces per acabar amb el top manta. En aquest sentit, Miquel Gotanegra ha assegurat que els empresaris “estem cansats” i ha demanat el “màxim consens” per resoldre un tema que “està degradant la imatge del destí”.

Per altra banda, l’Associació ha reclamat més rigor per controlar els HUTs il·legals i que s’estudiï exigir mesures de qualitat i d’infraestructures en les noves altes. Per Miquel Gotanegra és important que s’obri un debat sobre com ha d’evolucionar aquesta tipologia d’allotjament turístic i fer-la compatible amb una destinació de sostenibilitat i excel·lència com és Roses.

Els empresaris de Roses també han demanat celeritat per posar en marxa els projectes que estan inclosos en els fons Next Generation com ara els pàrquings previstos a les cales del Parc Natural de Cap de Creus. “Són diners de projectes que si no s’executen en els terminis previstos es podrien perdre” ha advertit Gotanegra. A més, han reclamat millores en els camins de ronda de Canyelles a l’Almadrava i de l’Almadrava a Falconera; i han insistit en que cal regular els aparcaments de la zona de Santa Margarita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona