Societat

Alemanya

Alemanya legalitza la possessió i consum de cànnabis amb restriccions

La nova llei autoritza l’autoconsum per evitar anar al mercat negre, alhora que incrementa les penes als traficants que venguin a menors

La cambra baixa del Parlament alemany (Bundestag) ha aprovat aquest divendres la legalització de la possessió i consum de fins a 50 grams de cànnabis, sota una sèrie de restriccions. A partir d’abril, quan entrarà en vigor la llei, els majors de 18 anys podran cultivar a casa un màxim de tres plantes de cànnabis per a l’autoconsum, sumant-se així al reduït grup de països en els quals és legal aquesta substància. Concretament, Alemanya es converteix en el novè país en legalitzar el consum recreatiu del cànnabis, que també és legal en algunes jurisdiccions dels Estats Units i Austràlia.

El projecte de llei va ser proposat pel ministre de Sanitat, Karl Lauterbach, l’abril passat, generant una gran polèmica i ha estat aprovat finalment aquest divendres en una versió fortament modificada. El text ha tirat endavant per 407 vots a favor i 226. Hi van donar suport els diputats de la coalició del govern de socialdemòcrates, verds i liberals, així com els de l’esquerra, mentre que l’oposició cristianodemòcrata i els ultradretans d’Alternativa per Alemanya (AfD) hi han votat en contra.

D’acord amb la nova llei, a partir de l’abril, quan entrarà en vigor la nova llei, els majors de 18 anys podran cultivar a casa un màxim de tres plantes de cànnabis per al consum personal o posseir 50 grams de flors seques en el seu espai privat (un màxim de 25 grams si es troben a l’espai públic).

A més, a partir del mes de juliol serà legal la creació de clubs amb fins a 500 membres que podran cultivar el cànnabis de manera col·lectiva i no comercial i intercanviar-lo entre ells per al consum privat.

D’altra banda, les sentències per possessió o autoconreu per quantitats de 25 grams seran eliminades dels antecedents penals dels condemnats de manera retroactiva.

El consum en públic estarà sotmès a una sèrie de restriccions, ja que continuarà sent il·legal en un radi de 100 metres dels punts d’entrada a centres educatius i instal·lacions esportives, mentre que en les zones de vianants no es podrà fumar fins passades les vuit del vespre.

Tot i això, la possessió i el consum de la droga continuaran estan prohibits per a menors de 18 anys. Amb aquest text, Alemanya es dota d’una de les legislacions més lliberals d’Europa, seguint els passos de Malta i de Luxemburg a Europa i de l’Uruguai i el Canadà a Amèrica. Als Països Baixos, país pioner, posseir, consumir i vendre fins a cinc grams de cànnabis es tolera des de 1976 en els anomenats coffee shops.

Combatre el tràfic

Abans de la votació, el ministre Karl Lauterbach ha demanat als diputats el vot a favor de la normativa al·legant que “la situació en la qual ens trobem ara és inacceptable”.

A Alemanya, hi ha hagut un repunt dels joves que consumeixen cànnabis aconseguit en el mercat negre, sense cap mena de garantia sobre la composició ha apuntat Lauterbach, del Partit Socialdemòcrata (SPD), la formació del canceller Olaf Scholz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins