Societat

societat

Identifiquen dos reincidents de pesca furtiva de corall vermell al Cap de Creus

Efectius del Grup de Suport Marí (GSM) del Cos d’Agents Rurals i membres de la unitat aquàtica de la Policia Marítima Mossos d’Esquadra han localitzat marcadors en les colònies de corall vermell (Corallium rubrum) de la Reserva Natural Parcial de Cap de Creus. La principal hipòtesi és que aquests marcadors han estat instal·lats per furtius amb l’objectiu de pescar el corall en immersions posteriors.

Els marcadors han estat localitzats arran d’una inspecció realitzada per efectius dels GSM dels Agents Rurals als dos ocupants d’una embarcació que realitzava d’immersions subaquàtiques. La identificació de les dues persones, que disposaven d’equips complerts de respiració autònoma sota l’aigua, va concloure que ambdues havien estat denunciades en més d’una ocasió per pesca il·legal de corall. Davant les sospites que podien estar pescant corall il·legalment es va demanar la intervenció de la Unitat subaquàtica de Mossos d’Esquadra.

En la immersió realitzada el mateix dia en el mateix indret on es va identificar la embarcació amb els dos individus amb antecedents d’activitat furtiva amb el corall, Mossos d’Esquadra hi va trobar un marcador subaquàtic sobre colònies de corall. Es dona la circumstància que els Agents Rurals havien localitzat dins la embarcació inspeccionada un marcador de les mateixes característiques.

Una segona immersió realitzada posteriorment per Mossos, no va permetre trobar ni restes de corall, ni les eines utilitzades per sostraure’l.

La principal hipòtesi és que els presumptes furtius van ser trobats marcant les zones amb corall vermell per, posteriorment, tornar-hi i endur-se’l. El corall de les reserves naturals parcials és el més apreciat donat que és on aquesta espècie està més ben conservada. La pesca del corall dins la Reserva Natural Parcial de Cap de Creus i del Parc Natural de Cap de Creus està totalment prohibida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat