Societat

Societat

Desallotgen un altre bloc a Badalona per l’aparició d’esquerdes en un sostre

Avui mateix començaran les revisions, a fons, dels més de quatre-cents habitatges de l’illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc de Badalona. Tots pertanyen a una mateixa promoció, de finals dels cinquanta, i un és el que es va esfondrar parcialment el 6 de febrer, fet que va causar tres morts. L’Ajuntament va decidir ahir contractar d’urgència una empresa especialitzada i recomanada pel mateix cos dels Bombers. S’ha fet el pas després de veure com s’estan precipitant els esdeveniments. Primer va ser l’esfondrament al número 9. Després, la setmana passada, va ser desallotjat el número 7 per unes esquerdes aparegudes als sostres, i ahir li va tocar al bloc número 11. També hi havien aparegut esquerdes en un sostre. Es van desallotjar divuit famílies. Tres blocs. L’avís sobre l’11 el va donar un veí dilluns al vespre, després d’una trobada de l’alcalde amb els afectats. Els Bombers van revisar-ho ahir i van ordenar el desallotjament.

L’alcalde, Xavier García Albiol, va explicar: “Vist el que està passant no podem esperar que les 22 finques afectades es posin d’acord i començar les inspeccions d’aquí a uns dies, perquè la situació és angoixant. Per això l’Ajuntament es farà càrrec, inicialment, de la contractació d’aquest servei d’inspecció. I es farà de forma immediata.” De fet ha de començar avui, i per les finques número 7 i 11. Es preveu que duri dies. “Quan tinguem la inspecció i estiguem tranquils o es detecti si hi ha alguna finca més afectada, aleshores ja es parlarà amb les comunitats i es veurà com s’ha de pagar, però com Ajuntament no podem esperar, hem de ser responsables.”

Ahir a la tarda, l’alcalde va parlar amb la consellera de Territori, Ester Capella, per fer una valoració conjunta. “He trobat una resposta positiva, ho he de dir.” De fet, el departament ha creat un gabinet de crisi per seguir els fets. “No vull alarmar ningú, però vull que els veïns estiguin tranquils, i per això ho engeguem tot urgentment”, va dir l’alcalde. Hi ha hagut un veí de la finca número 15 que ha comunicat que havia vist esquerdes. Els Bombers han descartat que siguin un risc.

Del nou bloc desallotjat només tres persones han necessitat l’ajut de l’Ajuntament per passar la nit. Sobre això, Albiol ha comentat que l’ajut tindrà una durada. “L’ajuda municipal només pot durar dos dies, i els veïns del número 9 ja en porten catorze. No deixarem ningú al carrer, però s’ha de limitar en el temps. Ja no és una qüestió econòmica, que també, sinó que és prestar un servei que no correspon a l’Ajuntament.” No ha aclarit quina serà l’alternativa d’habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva