Societat

Societat

Albiol diu que sap que s’han fet obres il·legals al carrer del Canigó de Badalona

Promet que ningú serà multat, però l’alcalde de Badalona també assegura que l’Ajuntament està ben informat i sap que hi ha obres sense permís en els blocs que hi ha al voltant del número 9 del carrer del Canigó, el que es va esfondrar el dia 6 amb el tràgic balanç de tres persones mortes. Ahir al vespre l’alcalde es va trobar amb els veïns afectats pel cas. Es tracta dels veïns dels pisos de tres carrers que formen tota una illa; també se n’hi han afegit uns quants més del carrer d’Ausiàs Marc, que inicialment no hi estaven inclosos i que han resultat ser del mateix període, de finals dels anys cinquanta. En total són 420 pisos. A la trobada amb l’alcalde, al pati de l’institut Badalona VII, al costat mateix de la zona de crisi, hi van assistir uns quatre-cents veïns. Va quedar molt clar ahir que les inspeccions als 420 pisos s’han de fer tan aviat com es pugui. Un cop fetes vindran les obres, si escau. Tot i que la propietat és la responsable de pagar inspeccions i obres que se’n puguin derivar, García Albiol va assegurar que l’Ajuntament donarà suport econòmic a qui no tingui els recursos i va explicar que ja s’estan buscant subvencions i també crèdits a interès zero. No es podrà fer cap pas, però, si abans no hi ha les inspeccions, que podrien costar uns 80 euros per família. Albiol els ha comminat a reunir-se tan aviat com es pugui per veure amb quins diners compten les comunitats i poder activar les inspeccions. El govern municipal va demanar divendres a la Generalitat que es faci càrrec del pagament d’aquestes inspeccions. No hi ha resposta.

“Vull donar-vos informació, tranquil·litzar-vos i aclarir dubtes. Som conscients que aquesta situació us genera molta tensió. Pel que fa al número 9 –el de l’ensorrament–, no tenim informació perquè està sota investigació judicial”, els va dir l’alcalde. Està previst que la jutgessa vagi avui a la finca del sinistre acompanyada per tècnics. Pel que fa al número 7, que es va haver de desallotjar la setmana passada quan van aparèixer esquerdes en un sostre: “Els pisos seran apuntalats i els veïns hi podran tornar.” Al bloc número 11, també a tocar de l’esfondrat, no hi ha cap incidència. L’alcalde va indicar que hi ha tres factors que, junts, poden ser un problema. “Sembla que alguns edificis, per l’època que es van fer, podrien no tenir suficient reforç de ferro. També sabem que hi pot haver als terrats alguna construcció, algun element, que ha afegit un pes per al qual l’edifici no està preparat. També hi ha qui pot haver tirat a terra alguna paret que no s’havia de tocar.” García Albiol hi va insistir: “Sabem que s’han fet obres sense permís, que s’han tirat parets, però no es tracta de perseguir ningú, sinó de resoldre el problema. Però si hi ha alguna cosa que està malament, s’haurà de treure i si no es col·labora serem coercitius.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona