Societat

societat

Arxiven la causa contra 28 persones que aturaven un desnonament a Mataró

El Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Mataró considera que no hi ha proves suficients i indicis per jutjar a 28 persones, acusades de desordres públics, quan es concentraven per aturar un desnonament al barri de Cerdanyola. Els fets van passar fa un any i mig, el 29 de juny de 2022, quan una desena de persones van protestar i van ser identificades per la policia durant el desnonament d’una família, amb dos fills menors, quan intervenia la BRIMO dels Mossos d’Esquadra. La Policia Local acusava de desordres i resistència a l’autoritat aquest primer grup de manifestants  i divuit persones més que es van desplaçar fins a les dependències municipals de Serveis Socials per ocupar i protestar dins l'edifici.

A petició de l’advocat d’Alerta Solidària, Xavier Monge, s'han arxivat les causes en evidenciar, en seu judicial, la inconsistència de les acusacions policials i la desproporció de l’atestat per inculpar de desordres públics als manifestants. “És una desproporció molt obsessiva de l’Ajuntament i la Policia de Mataró contra el moviment de l’habitatge”, assegura l’advocat que manifesta que en cap cas es van produir aldarulls ni es va provar que els concentrats es resistissin a l’autoritat. La jutgessa, Elisabet Loscos Rodríguez conclou que no queden acreditada la perpetració de cap delicte.

Manifest i lesionats

L’ocupació de les dependències municipals va generar crispació contra el moviment del Sindicat de l’Habitatge. Els grups municipals van emetre en el seu dia un comunicat conjunt per condemnar els “fets violents” i reclamaven accions judicials contra els autors després que dos treballadors municipals patissin lesions durant l’ocupació de l’edifici. Segons explica l’advocat d’Alerta Solidària no s'ha pogut provar l'autoria o que es lessionessin a conseqüència de l’acte de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins