Societat

CARNESTOLTES

Sant Feliu dona el tret de sortida al cap de setmana de carnaval

Unes 4.200 persones inscrites com a figurants de 58 colles amb carrosses o en la modalitat de comparses van donar ahir al vespre a Sant Feliu de Guíxols el tret de sortida al cap de setmana de carnaval a les comarques gironines. La rua es va deslliurar de l’amenaça de pluja que planava en les previsions meteorològiques, i a darrera hora, també, de la forta garbinada que feia patir per la integritat de la decoració de les carrosses i l’afluència de públic als carrers.

La desfilada va arrencar a la cruïlla entre la carretera de Girona i la rambla Joan Bordàs, encapçalada per la colla dels Grillats, que han anat escalfant l’ambient al llarg de tota la setmana amb visites a les escoles, als centres de gent gran, a l’ajuntament, a l’emissora municipal i en altres moments de diversió, com ara la prèvia del migdia al Guíxols Arena. Entre les padrines del carnaval i la colla, no van desaprofitar l’oportunitat per fer una repassada sarcàstica a l’actualitat política. Des de la sequera, amb l’aigua freda de la piscina de la Corxera –perquè no se’n gasti–, fins a la darrera petició de retransmetre els plens per YouTube, “al sofà, amb manteta i crispetes”. I les demandes de més subvencions per a les colles locals, amb facilitats a les barraques per autofinançar-se quan arribi la festa major i la gratuïtat de les entrades al ball del tongo per als guixolencs, en què aquest any tothom ha hagut de pagar 7 euros per l’entrada sense consumició.

La gresca continuarà demà dissabte amb altres rues mítiques, a Platja d’Aro, Palamós, Roses i Lloret de Mar, també pendents encara de la possibilitat de pluja al llarg de la jornada.

La programació de rues s’allarga fins demà. Al matí, Sant Feliu, al passeig marítim (a partir de les 11 h), torna a ser la seu de la rua diürna, que serveix de lluïment perquè les carrosses i comparses guardonades divendres facin la darrera desfilada a la llum del dia, una segona oportunitat perquè el públic local i forà gaudeixi de l’espectacle en condicions més benignes. L’Escala també farà la rua a la mateixa hora, amb quinze colles. I Santa Cristina d’Aro (16.30 h) i Blanes (17 h), on hi ha en joc 6.000 euros en premis, tancaran l’agenda del carnestoltes de la Costa Brava aquest cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins