Societat

Denuncien la presència d’un vaixell de prospeccions a la zona del golf

L’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí, que aglutina una quarantena d’entitats de diversos àmbits ( associacions del sector turístic, la navegació, i entitats ecologistes i conservacionistes, entre d’altres), ha enviat una carta al conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, on li demana explicacions sobre la presència del vaixell Glomar Vantage que, segons afirmen en el comunicat en les últimes setmanes s’ha vist treballant a la zona del Golf de Roses on està previst que s’ubiqui el PLEMCAT, projecte impulsat pel Govern de la Generalitat.

“Per la informació que tenim, aquest vaixell hauria estat fent treballs de prospecció geofísica en relació a l’eòlica marina al Golf de Roses, en la zona -recordem- de més elevada biodiversitat de la Mediterrània Occidental, en una àrea envoltada d’espais protegits i damunt d’una zona de reserva de pesca per a una gestió sostenible dels caladors”, exposen.

En aquest sentit, els opositors al parc eòlic marí pregunten al conseller quines tasques ha estat fent l’embarcació i si tenen a veure amb la plataforma que impulsa el Govern. També volen saber si l’ha contractat la Generalitat o alguna empresa “col·laboradora” i si compta amb les autoritzacions pertinents per fer aquest tipus de tasques.

Per altra banda, l’entitat pregunta si s’han avaluat els impactes ambientals que pugui generar l’activitat del vaixell i per què la Generalitat “no ha anunciat ni explicat públicament la feina que fa aquest vaixell, com sí que va fer el govern regional de Normandia, a França, quan el mateix vaixell hi va fer prospeccions per a la implementació d’un parc eòlic a la zona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona