Societat

Entitats demanen al Govern que garanteixi els drets de tots els menors

Nou col·lectius reclamen al consistori que garanteixi “de manera immediata” l’accés al padró a tots els veïns i que garanteixi la salut i l’educació

Entitats socials han demanat al Govern que garanteixi la salut i l’educació a tots els menors que viuen a Ripoll, segons informa l’ACN. Els col·lectius, entre els quals hi ha la Coordinadora Obrim Fronteres o SOS Racisme Catalunya, afirmen que a la capital del Ripollès hi ha famílies a les quals se’ls ha negat l’atenció al CAP per no disposar de targeta sanitària, i que es vulneren els drets dels infants a ser vacunats o a ser escolaritzats. Tot plegat per les “traves deliberades que imposa l’Ajuntament” per accedir al padró a les persones estrangeres. Per això ha exigit a l’executiu català que prengui les mesures per corregir la situació, alhora que ha fet una crida al consistori ripollès perquè garanteixi “de manera immediata” l’accés al padró. Segons les nou entitats que fan la denúncia, l’Ajuntament de Ripoll allarga els terminis inclosos en la llei per a casos en què cal fer comprovacions “fins i tot a persones que ja presenten tota la documentació per poder donar-se d’alta al padró, una pràctica arbitrària i discriminatòria”. També lamenten “una falta d’informació a la ciutadania sobre les vies d’empadronament sense contracte de lloguer o documents acreditatius del domicili, igualment incloses en la llei que regula el padró”. Uns impediments “injustificats” que comporten que els afectats no puguin rebre atenció de salut bàsica ni escolaritzar els seus fills.

Finalment, les nou entitats recorden que tot i que Ripoll és “el cas més mediàtic”, són “molts” els ajuntaments que “incompleixen la llei” en relació amb el padró i “neguen l’accés a aquest tràmit”, així com als serveis bàsics de salut, educació o serveis socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA