Societat

SOCIETAT

La PAH ocupa la Delegació del Govern a Lleida per aturar dos desnonaments

Drets Socials es compromet a treballar perquè ningú es quedi “al carrer”

Una vintena de persones mobilitzades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest dilluns al matí la Delegació del Govern a Lleida per exigir solucions per aturar el desnonament d’una família de Torrefarrera (Segrià). El llançament, tal i com ha informat ACN, es va fer la setmana passada però es va ajornar fins al pròxim dijous davant l’amenaça de la família de fer explotar una bombona de butà dins la casa. A més d’aquest cas, la PAH també ha denunciat el d’una veïna de Rosselló, amb un menor a càrrec, que està previst que desnonin aquest dimarts. Afectats i la PAH s’han reunit amb els directors dels Serveis Territorials de Drets Socials i Justícia de Lleida, els quals s’han compromès a treballar perquè cap d’ells “es quedin al carrer”.

Els participants de l’acció han ocupat la Delegació del Govern durant prop tres hores i han abandonat l’edifici després de la reunió que han mantingut afectats i representants de la PAH amb la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Maria Eugènia Puig-gròs, i el director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Robert Cabasés.

La plataforma considera que ni la Generalitat ni l’Ajuntament de Torrefarrera han fet “res” per aturar el desnonament d’en Rafael i la seva família. La família ha pagat més de 110.000 euros d’hipoteca en els darrers 15 anys però l’any passat va deixar de pagar al no poder-hi fer front. La PAH denuncia que l’habitatge l’ha adquirit un “fons voltor que es nega a fer un lloguer social, quan hi està obligat” i exigeix una solució. El desnonament estava previst per dimecres passat però el jutge el va acabar ajornant. L’afectat ha explicat que no té una alternativa on anar i demana “temps” per poder fer la mudança. “Em fa vergonya dir-ho però soc una persona vulnerable. Si m’han donat la hipoteca per agafar aquesta casa no m’ho han de treure com m’ho volen treure. Jo marxo, però que em donin temps per treure les meves coses”, ha expressat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA