Societat

societat

El Consell Comarcal cedeix un espai per tornar a fer exàmens teòrics de conduir

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Dirección General de Tráfico (DGT) van acordar en una reunió que van mantenir dimecres recuperar com a seus dels exàmens teòrics de conduir els centres desplaçats que havien quedat tancats a Ripoll i a Olot, segons informa l’ACN. En base a aquest acord, l’SCT facilitarà el material informàtic i la DGT el programari de l’examen. La primera seu que es recuperarà serà la de Ripoll, en un local cedit pel Consell Comarcal del Ripollès, concretament un espai a l’edifici de l’Agència de Ripollès Desenvolupament, al polígon industrial Pintors. El Consell Comarcal del Ripollès preveu que els exàmens teòrics de conduir es tornin a fer aquesta primavera. Des de l’ens comarcal remarquen que han estat mesos treballant per conscienciar els organismes implicats de la necessitat de tornar a poder fer els exàmens teòrics a Ripoll. “Permetrà estalviar temps i desplaçaments als ripollesos”, ha destacat a vicepresidenta primera del Consell Comarcal, Chantal Pérez, en declaracions a l’ACN. “És un servei imprescindible per al reequilibri territorial i celebrem que s’hagi recuperat”, ha Pérez.

La Federació d’Autoescoles de Girona coordinarà la posada en marxa d’aquest procés. En aquesta mateixa reunió, l’SCT va tornar a reclamar a la DGT el traspàs de les competències al govern català per fer els exàmens pràctics de conduir.

Des de l’SCT es considera que els interinatges i les hores extres dels examinadors no compleixen les necessitats i la demanda existent -amb 50.000 persones pendents de poder fer l’examen segons els càlculs de l’administració catalana- i que es necessita una plantilla estable d’aquest col·lectiu. Segons l’executiu català, la DGT va reconèixer que Catalunya és l’únic lloc de l’estat on hi ha un problema en aquest sentit.

D’altra banda es va traslladar que per reduir els accidents amb camions implicats amb conductors de països tercers de la Unió Europea, especialment a l’AP-7, des de Catalunya es formarà aquells conductors de vehicles pesants que venen a treballar aquí i estan esperant el bescanvi de carnet, una formació que serà eminentment pràctica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva