Societat

societat

El preu mitjà de lloguer a Girona frega els 800 euros per primera vegada

Girona i Olot tanquen el tercer trimestre amb un augment del 8%

El preu mitjà per un lloguer a la ciutat de Girona frega ja els 800 euros mensuals per primera vegada. Així ho ha confirmat l’informe trimestral que ha elaborat la Cambra de la Propietat Urbana, segons recull l'ACN. Tal com esmenta l’escrit, durant el tercer trimestre del 2023 la mitjana es va quedar en els 798,79 euros, fet que suposa un 8% més que el mateix període que l’any passat. En paral·lel, a Olot el creixement de preus percentual ha estat el mateix que a Girona, tot i que la capital garrotxina ha tancat el trimestre amb un preu mitjà de lloguer de 544,12 euros. Per la seva banda, els preus a Figueres han crescut de forma més moderada (un 3,4%) i de mitjana els llogaters han pagat 539,7 euros al mes pels seus habitatges.

D’aquesta manera, l’informe trimestral de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona indica que el tercer trimestre del 2023 s’ha tancat amb un nou rècord històric en el preu del lloguer. Totes les poblacions gironines que s’han analitzat han superat la barrera fins ara fixada. En aquest sentit, la que més destaca és la capital del territori, Girona, on els llogaters han pagat de mitjana 798,79 euros al mes pel seu habitatge. Això representa un 8% més del que pagaven en el tercer trimestre del 2022. En relació amb les xifres prèvies a la crisi immobiliària, les dades també pugen. A finals de setembre els llogaters gironins han pagat, de mitjana, 186,59 € més del que pagaven al mes al 2008, fet que suposa un increment del 32,77%.

A Olot, els lloguers han crescut 99,83 euros (que equival a un 23,05%) i a la Costa Brava la variació és de 109,21€ (un 18,44% més que el 2008). A Figueres és on menys han notat l’increment de preus, perquè els llogaters paguen de mitjana 30,85 euros més del que ho feien al 2008, un 6,08% d’increment del preu.

Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona asseguren que la variació dels preus de lloguer en comparació amb el 2008 és inferior al que ha pujat l’IPC en tot aquest període, que ha estat un 33%. El motiu que podria haver-hi darrera aquestes xifres rècord en els lloguers de l’últim trimestre del 2023 és l’escassetat de l’oferta d’habitatges, segons indica la cambra en un comunicat. Consideren que les normatives actuals són perjudicials per als interessos dels arrendadors i això fa que hi hagi menys pisos d’oferta.

Per altra banda, la cambra també apunta a l’ajornament de desnonaments en famílies vulnerables i l’obligatorietat del lloguer social en els grans tenidors com a mesures que “desincentiven” tenir pisos de lloguer a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva