Societat

Protesta contra l’enderroc de l’estació de Sant Feliu

Les màquines han intervingut després que fos desallotjat l’activista que ocupava l’edifici històric

Un col·lectiu que defensa el soterrament de les vies de Renfe a Sant Feliu de Llobregat i alhora la conservació de l’estació històrica ha convocat una manifestació aquesta tarda per protestar contra l’enderroc de l’edifici, que datava del 1854. Les màquines van intervenir ahir per tirar l’estació a terra, una setmana després que fos desallotjat Andrea Messeguer, l’activista que va ocupar l’edifici el passat juny per endarrerir la seva desaparició. Segons Adif, el gestor de la infraestructura, l’ocupació ha encarit i retardat més de sis mesos els treballs, tot i les actuacions per reduir l’impacte en els terminis d’execució de les obres.

La convocatòria de la protesta, que no s’atribueix a cap col·lectiu en concret, és a les sis de la tarda a la plaça de la Vila. Des d’allà sortirà una manifestació fins l’antiga estació per mostrar el rebuig a la desaparició de la que era una de les més antigues de l’Estat. El soterrament de les vies de Sant Feliu ha estat una reivindicació des de feia més de 40 anys per la ciutat, motivada especialment per la mort de desenes de persones en el pas a nivell del centre del municipi.

Les obres, que van començar el juny del 2021, s’allargaran almenys fins el 2025. El pressupost del projecte és de 44 milions d’euros, dels quals 9,7 serviran per construir la nova estació. Aquest projecte és cabdal per recosir la ciutat urbanísticament, ja que desapareixeran de la superfície les vies que travessen la ciutat. La desaparició de la històrica estació, però, ha estat controvertida, ja que des que es va conèixer el projecte la plataforma Salvem l’Estació del tren de Sant Feliu de Llobregat s’ha mostrat contrària a la desaparició de l’estació. El col·lectiu reclama reconstruir l’edifici un cop enterrades les vies per preservar el patrimoni històric i que aquest serveixi per donar pas a l’estació subterrània o bé per a ús ciutadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona