Societat

METEOROLOGIA

Més pistes d’esquí gràcies a les últimes nevades i al fred

Les últimes nevades i les baixes temperatures permetran ampliar la quantitat de pistes obertes a les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), segons ha informat la mateixa empresa pública i recull ACN. La mateixa font subratlla que el cap de setmana es preveuen temperatures fredes i sol, condicions “ideals” per a la pràctica dels esports d’hivern. L’entitat calcula que s’habilitarà entre el 70% i el 100% d’instal·lacions segons l’estació i un 50% en tot el conjunt. L’estació amb més neu és Espot, amb entre 35 i 70 centímetres de gruix. Podrà obrir el 70% del domini i el 100% dels desnivells esquiables amb neu pols. A Port Ainé el gruix és d’entre 35 i 65 centímetres, a Boí Taüll arriba a 50 i a la Molina fins a 55.

A Port Ainé es preveu que durant el cap de setmana estigui obert més del 50% del domini i el 100% del desnivell esquiable. L’estació de Boí Taüll obre la zona de Puig Falcó i assoleix el 100% del desnivell amb l’obertura de les pistes que transcorren des de la cota màxima esquiable de tot el Pirineu, situada a 2.751 m.

Pel que fa a La Molina, durant el cap de setmana hi haurà 24 pistes i 10 remuntadors oberts, amb l’obertura del Telecadira de Roc Blanc, el Telecadira Trampolí i el Telecabina Cadí-Moixeró, que porta al cim de La Tosa, a 2.537 metres d’altitud, el punt més alt de l’estació.

En el cas de Vallter, les darreres nevades han permès gruixos d’entre 15 i 30 centímetres. S’obrirà el sector del Clot i el Telecadira J. Pujol Planella, que arriba fins a la cota màxima de l’estació a 2.500 metres.

Finalment, a Vall de Núria, els gruixos de neu oscil·len entre 40 centimetres a cotes baixes i fins a 50 a les altes. Des de FGC s’espera que l’estació obri el 55% del domini esquiable, amb tots els remuntadors oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA