Societat

La nevada emblanquina el Ripollès

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del Pla NEUCAT però avisa que encara s’esperen nevades que poden deixar gruixos de 2 centímetres a l’Alt Empordà

Molt esperada i anunciada però ha acabant sent discreta. La primera nevada d’aquest hivern ha enfarinat diverses zones al Ripollès a partir dels 800 metres i ha deixat fins a 12 centímetres de neu a municipis de muntanya com Setcases o Planoles. “A 1.200 metres deu n’hi do la neu que hi ha. Faré fotos i després les penjaré a Google, és la meva afició”, ha explicat en declaracions a l’ACN Manel Bou. També s’han desplaçat fins a Setcases una família de Cadis que aquests dies està a Girona fent un curs. L’Antonio ha explicat que a Cadis no tenen estacions, ja que la majoria de l’any hi fa bon temps i, per això, han decidit portar les filles a veure la neu. “Per nosaltres això és molt nou, és un paisatge de postal”, ha explicat. A més, el fet de no estar acostumats a la neu fa que tampoc tinguin la roba adequada i ha dit que han hagut de posar-se unes bosses de plàstic als peus per no mullar-se. Una de les filles, la Julia, diu que el poble de Setcases tot nevat li sembla “de conte” i assegura que allò que més li agrada és tirar-se amb el trineu.

Malgrat que no hi ha hagut grans afectacions, el Consell Comarcal ha suspès la línia de transport escolar entre Les Llosses i Ripoll per gel a la carretera. La mesura ha afectat una quinzena de famílies que han estat avisades prèviament. També s’han fet amb més lentitud els serveis de Molló i Setcases cap a Camprodon. L’Ajuntament de Molló ha informat a través de les xarxes socials que s’ha tancat al trànsit la pista forestal d’Espinavell per l’acumulació de neu i de plaques de gel que “suposen un risc”. Recorden que és una pista de muntanya en la qual no s’hi escampa sal ni tampoc es retira la neu durant l’hivern i, per això, s’ha decidit tancar-la.

Accidents pel gel

La gelada ha jugat una mala passada als conductors que aquest matí circulaven per la C-26 a Ripoll. Un minibús i un cotxe han sortit de la via a les 7.17 h per culpa del gel i un altre vehicle ho ha fet per les mateixes causes a les 8.11 h. A conseqüències d’aquest darrer accident s’ha tallat la carretera en els dos sentits de la marxa durant més d’una hora.

Els incidents han provocat tres ferits lleus.

Desactivat el Neucat

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Neucat sense incidències. El pla queda en fase de prealerta. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les nevades aquest dijous podran deixar gruixos de 2 centímetres a cota 500 a l’Alt Empordà.

Protecció Civil també manté la prealerta del pla Procicat per onatge, ja que encara es manté la previsió d’onades superiors als 2,5 metres (maregassa) a l’Alt i Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona