Societat

SOCIETAT

El Parc Astronòmic del Montsec suma el millor balanç de la seva història

El Parc Astronòmic del Montsec, a Àger, ha batut rècords el 2023, un any en què s’ha renovat el sistema de projecció i part de la instal·lació, ampliant l’aforament del planetari fins a un 26%, adaptant l’espai perquè sigui accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Les xifres, però, encara són més significatives perquè les obres van suposar el tancament de les instal·lacions durant els mesos de febrer i març. En aquest sentit, en una temporada més curta que l’habitual han passat pel parc un total aproximat de 30.000 persones, mil menys que el 2022.

El Festival d’Astronomia d’octubre, dedicat al centenari del naixement del científic català Joan Oró, ha batut rècords d’afluència amb la participació més gran en els nou anys d’existència del Festival. A més, les xifres de visitants han experimentat un creixement significatiu, passant de 1.504 el 2022 a 1.612 el 2023.

El desembre del 2023 també ha estat històric, superant en més d’un 30% el millor resultat mai obtingut en aquest mes amb 3.071 visitants, amb el millor pont de desembre dels 15 anys del Parc. Aquest èxit es deu, en part, a l’estrena de l’espectacle ‘The Dark Side of the Moon’ de Pink Floyd, en commemoració del 50è aniversari del disc. L’espectacle ha aconseguit una audiència de 822 visitants amb un 100% d’ocupació en les sessions, obligant a doblar les projeccions respecte la previsió inicial. Aquest espectacle es mantindrà en la programació del 2024 i ja té vendes anticipades en forma de xec regal.

Seguint les directrius d’innovació, el Parc Astronòmic del Montsec ha incorporat nous productes propis a la seva botiga vinculats amb l’astronomia i la ciència. A més, es continua treballant per dur a terme activitats amb les escoles, com la oferta educativa, mantenint una relació directa amb els centres educatius. Les xifres mostren un suport continuat, amb 3.843 alumnes el 2022 i 3.613 alumnes el 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU