Societat

Reforcen la connexió amb bus de Girona, Olot, Sant Joan i Ripoll

Hi haurà quatre noves expedicions per sentit en dies feiners

La línia d’autobús que uneix Girona, Olot, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll incorpora, a partir del dia 15 de gener, quatre noves expedicions per sentit en dies feiners. Es tracta de viatges directes, és a dir, que només faran parada en aquests municipis, cosa que permetrà una reducció del temps del trajecte.

En total, el servei passarà a oferir dotze expedicions diàries en sentit Ripoll i onze expedicions diàries en sentit Girona. L’oferta del cap de setmana també s’ampliarà de dos a tres expedicions per sentit.

Àlex Gilabert, director-gerent de TEISA declara que “amb aquestes mesures fem passos endavant cap a una societat més connectada, eficient i sostenible, en benefici dels usuaris del transport públic i generant un impacte positiu per a les persones”. Considera que d’aquesta manera s’apropen tres capitals de les comarques gironines com ho són Ripoll, Olot i Girona, el que permet que “més gent pugui utilitzar un mitjà de transport fiable, el que és especialment important per a tots aquells que no tenen accés a vehicles privats i que depenen del transport públic pels seus desplaçaments”. Un millor servei, segons Gilabert, es tradueix en un “canvi d’hàbits”, el que acaba comportant “un menor volum de trànsit a les carreteres, reduint la congestió de vehicles i alhora el temps de trajecte per a tots els usuaris”. Afegeix que “es redueixen les emissions de gasos contaminants i les partícules que aquests generen a l’atmosfera, tenint un impacte directe i positiu en la qualitat de l’aire i de la salut pública. Alhora es fomenta la sostenibilitat i la seguretat, accions fonamentals per abordar problemes ambientals actuals com ho és el canvi climàtic”.

Canvi d’horaris pels estudiants

El Departament de Territori i l’operadora TEISA també han adequat els horaris a les necessitats dels estudiants universitaris del Ripollès i als torns laborals. En aquest sentit, hi haurà fins a quatre expedicions diàries amb sortida des de l’estació d’autobusos de Ripoll abans de dos quarts de nou del matí. Les tornades des de Girona seran entre les 17:10 hores i les 20:10 hores

A Girona els busos faran parada també davant de l’Hospital Josep Trueta per facilitar l’accessibilitat a aquest equipament sanitari i a l’avinguda Ramon Folch.

Es tracta de millores que donen resposta a les peticions del Consell comarcal del Ripollès i de diversos ajuntaments d’aquesta comarca per poder augmentar la comunicació amb la Garrotxa i la ciutat de Girona, tal com preveia l’Estudi de Millores del transport públic del Ripollès, elaborat pel Departament de Territori el novembre de 2022.

Viatjar d’Olot a Girona i viceversa, més econòmic des del passat mes d’abril

Part dels usuaris que aprofitaran els avantatges d’aquesta millora del servei viuen a La Garrotxa, comarca que el passat 17 d’abril es va integrar al sistema tarifari integrat de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l’àrea de Girona, coincidint amb el desplegament a la demarcació de la T-JOVE, un títol dirigit als usuaris de menys de 30 anys. Aquesta mesura ha suposat un estalvi d’entre el 48% i el 77% en el preu del viatge, depenent del tipus de bitllet que s’adquireixi. Nou mesos després, Àlex Gilabert explica que “mirant les estadístiques podem comprovar que l’augment de viatgers ha experimentat un augment de més del 20% si el comparem amb el 2022” i subratlla que des que es va posar en marxa aquesta mesura “amb els descomptes actuals, es pot viatjar d’Olot a Girona per 1,5 euros el trajecte amb una T-10 de 3 zones o per 0,78 euros amb una T-50/30. Estem parlant d’un estalvi considerable si ho comparem amb el que costaria realitzar el mateix desplaçament en vehicle privat, sense comptar d’altres despeses com l’aparcament, l’assegurança i el manteniment del vehicle”.

Des del passat mes d’abril, els usuaris del transport públic a la Garrotxa poden fer servir qualsevol dels títols que formen part de l’ATM de l’àrea de Girona: T-10 (10 desplaçaments integrats en tots els models de transport), T-10/30 (permet fer 10 viatges en un mes), T-50/30 (50 desplaçaments integrats en 30 dies consecutius), T-Mes (permet un número il·limitat de viatges en un mateix mes), T-JOVE (vàlid fins als 30 anys que permet fer tants desplaçaments com es vulgui durant 90 dies) i T-16 (títol dirigit a joves de, com a màxim, 16 anys, sense límit de viatges en la zona tarifària on resideix el menor). Actualment s’està treballant en la integració de tot Catalunya al sistema T-Mobilitat, en marxa al transport públic de l’àrea de Barcelona i que funciona amb tecnologia sense contacte Mifare Desfire, que permet una validació més ràpida i àgil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva