Societat

SOCIETAT

Interior obre una nova convocatòria per 300 bombers

Davant d’una plantilla amb un 98% d’homes, el 40% de les places de la nova crida es reserven per a dones

El Govern ha convocat 790 noves places al llarg de la legislatura i aposta per dotar de més mitjans

El Departament d’Interior ha aprovat una nova convocatòria d’oposicions per al cos de Bombers amb 300 places. Els aspirants optaran a la categoria de bomber de primera de l’escala tècnica. El 40% de les places es reserven per a dones, en un intent d’equilibrar una plantilla formada per un 98% d’homes. Les sol·licituds de participació s’han de presentar de forma telemàtica a través de la plataforma Tràmits Gencat o la web oficial fins el 5 de febrer. El conseller Joan Ignasi Elena ha posat en valor que aquesta convocatòria és “la més gran dels darrers anys” i “consolida l’aposta pel creixement del cos tant en número d’efectius com en mitjans i recursos”.

Elena ha recordat les “790 noves places d’accés al cos que s’han convocat aquesta legislatura”, en una xifra que té en compte les 300 anunciades ara, i l’aposta per dotar el cos de més mitjans, com ara l’adquisició de 12 noves autoescales després de 13 anys sense incorporar-ne cap.

El procés de selecció es complementarà amb una fase formativa i una de pràctiques. La primera fase, la d’oposició, atorgarà un màxim de 40 punts i constarà de cinc proves: coneixements, proves físiques, oficis, avaluació psicològica i avaluació mèdica. Hi haurà una sisena prova per a les persones aspirants que no acreditin coneixements de llengües catalana i castellana. La segona fase és la de concurs i meritarà un màxim de 20 punts.

Les persones que, segons la nota aconseguida, hagin superat aquestes dues fases, hauran de fer un curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El curs, de 900 hores lectives, constarà de nou mòduls. Només les persones que superin aquesta fase començaran la darrera de tot el procés: les pràctiques en un parc de Bombers. En aquesta fase caldrà acreditar 1.104 hores de servei efectiu abans de rebre el nomenament oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia