Societat

societat

El govern reclama un centenar de jutges i magistrats més per a Catalunya

Els nous jutjats de Girona, Figueres, Barcelona, Badalona i l’Hospitalet començaran a funcionar el pròxim 31 de gener

Justícia reclama que Catalunya tingui 84 jutges i 17 magistrats més per pal·liar “el dèficit” existent, amb 10,90 professionals per cada 100.000 habitants, xifra que es troba per sota de la mitjana de l’Estat, situada en 11,60. La demanda del departament es basa en dades del Consell General del Poder Judicial atenent criteris com ara la càrrega de treball. Per a igualar la ràtio estatal, estima que caldria disposar de 55 jutges i magistrats més. El departament torna a reclamar, en un comunicat, que s’inverteixi “en la creació de noves unitats judicials a Catalunya, així com un finançament inicial de les dotacions”.

D’altra banda, Justícia ja té llum verda per posar en marxa els cinc nous jutjats que corresponen a Catalunya després que s’hagi publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el Reial decret pel qual s’aprova la creació de 70 noves unitats judicials a tot l’Estat. Segons el departament, l’entrada en funcionament dels nous òrgans permetrà descongestionar els partits judicials amb més volum de càrrega de treball i, per tant, millorar l’atenció. En concret, es tracta del Jutjat de Primera Instància número 8 de Girona, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9 de Figueres, el Jutjat de Primera Instància número 62 de Barcelona (específic en matèria de capacitats), el Jutjat de Primera Instància número 9 de Badalona i el Jutjat de Primera Instància número 9 de l’Hospitalet. Es preveu que tots cinc comencin a funcionar el dia 31 de gener. Justícia els dotarà amb 48 professionals més: 16 gestors, 24 tramitadors i 8 auxilis.

A més de la creació dels cinc jutjats, el BOE també habilita la creació de sis noves places de magistrat a Catalunya: tres a l’Audiència Provincial de Barcelona, una a la de Girona, una a la de Tarragona; i també un jutge d’adscripció territorial (JAT) al TSJC per a Lleida. S’hi incorporaran el dia 31 de gener.

Pel que fa als cinc nous jutjats, el Jutjat de Primera Instància número 8 de Girona donarà servei a 38 municipis; el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9 de Figueres donarà servei a 68 municipis, el que suposa 145.000 habitants; el jutjat de Primera Instància número 62 de Barcelona només inclou la capital i s’ubicarà a l’edifici de la Ciutat de la Justícia; el Jutjat de Primera Instància número 9 de Badalona es trobarà a l’edifici del carrer Prim; i el nou jutjat de l’Hospitalet de Llobregat només inclourà aquesta ciutat, que suma una població d’uns 265.000 habitants, i s’ubicarà a la Ciutat de la Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva