Societat

SERVEIS

En funcionament el nou punt lila a l’estació de Marina de la L1

L’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posen en marxa a partir d’avui un punt lila al Triangle Lúdic de Poblenou . L’espai s’ubicarà a l’estació de metro de Marina (L1), a l’accés del carrer Almogàvers, i funcionarà les nits de divendres i dissabte. Tal i com constata el consistori, el punt ha de servir “per informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes” que es produeixin en els entorns de la instal·lació. La iniciativa, impulsada des del Districte de Sant Martí, se suma a les accions fetes en el marc del Pla específic de mesures al Triangle Lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou.

Segons precisa l’Ajuntament, el punt lila comptarà tant els divendres com el dissabtes amb quatre professionals, dels quals dos faran tasques d’itinerància per la zona del Triangle Lúdic i dos estaran al punt fix instal·lat al passadís de l’accés Almogàvers, dintre del vestíbul de l’estació de Marina de la línia 1 del metro de Barcelona. L’horari de la instal·lació serà 22:00 a 2:00 per les nits de divendres, i de 23:30 a 3:30 per les de dissabte. Precisament, l’estació de Marina també disposa d’una sala privada ja condicionada per als casos d’assetjament o violència masclista que requereixin d’un tractament de caràcter previ per part del personal sanitari i policial.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha recordat que aquest espai se suma als que ja existeixen des de l’any passat en determinades dates com per Sant Joan a Santa Coloma de Gramenet en una iniciativa “que ha resultat molt positiva i que serveix com a primera ajuda imprescindible a les víctimes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva